четвер, 26 лютого 2009 19:49

Кокотюха написав роман про вбивство Кушнарьова

— Про вбивство Ґонґадзе чи В"ячеслава Чорновола писав би рідною мовою.  А про смерть Кушнарьова написав російською. Ця книга орієнтується на харків"ян, у Львові він мало кого цікавить, — розповідає письменник Андрій Кокотюха, 38 років.

У харківському видавництві "Фоліо" вийшов його російськомовний детектив "Євген Кушнарьов: під прицілом". "Регіонал" загинув на полюванні у січні 2006-го. Причини смерті досі не встановлено.

— Із директором "Фоліо" Олександром Красовицьким  домовились: я писатиму, ніби Кушнарьова вбили. Змоделював три ситуації, які могли б призвести до такої розв"язки. Як автор я  маю право на вигадку. Кримінальну справу не дали подивитися, бо її передано до суду. Про вбивство дізнавався з газет та Інтернету.

Раніше Кокотюха видав книжки-біографії "Юля" та "Юрій Луценко. Польовий командир". Каже, новий твір до політики стосунку не має.

 — Хотів написати серйозний політичний детектив. За основу взяв українські реалії. Жодних висновків не робив, фінал залишив відкритим.

Паралельно з детективом у Кокотюхи вийшов російськомовний бойовик "Удар Скорпіона". Каже, його часто критикують за російськомовні книжки.

— Мої останні бойовики розраховані на російського покупця. В Україні цей жанр не сприймають.  Герой таких творів — військовий, який змушений узяти до рук зброю. А Україна —  держава, яка не воює.

Зараз ви читаєте новину «Кокотюха написав роман про вбивство Кушнарьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі