понеділок, 10 серпня 2009 18:23

Книжку "Сексодром" Костянтин Родик радить взяти на пляж

Автор: фото: Анастасія Андрійченко
  У книжці ”Сексодром” черкаського письменника Станіслава Стеценка багато моментів, які викличуть ностальгію в людей середнього віку
У книжці ”Сексодром” черкаського письменника Станіслава Стеценка багато моментів, які викличуть ностальгію в людей середнього віку

Канівське видавництво "Склянка часу" випустило трилер черкаського письменника 47-річного Станіслава Стеценка "Сексодром". У книжці йдеться про те, як на місто під Ч. опускається газова хмара і городян охоплює сексуальне безумство. Стеценко — автор роману "Вся влада радам", про розпусне життя парламентаріїв. За цю книжку Олександр Мороз погрожував подати на письменника до суду.

 — Редактор одного з журналів запропонував написати щось еротичне, — розповідає Станіслав Стеценко у столичному агентстві "Український час". — За два тижні приніс йому повість із кров"ю і трупами.

Президент рейтингу "Книжка року" 54-річний Костянтин Родик вважає Стеценка батьком українського трилеру. 2001-го його роман "Червона акула у чорній воді" став лідером продажу. За рік розкупили 10 тис. примірників.

— Директорка однієї книгарні як на обкладинку подивилася, вигукнула: "Боже мій, у нас же закон ввели. Це що — порнографія?" — розповідає директор видавництва Олександр Апальков, 48 років. — Ледве переконав її, що нічого забороненого там немає. Читав "Сексодром" тричі. У ній є живий драйв — розгорнув книжку і не закриєш, доки не дочитаєш.

Костянтин Родик запізнюється на 20 хв. Каже, вирішував термінові питання з гарною жінкою.

— Недавно наш рейтинг визначив лідерів літа, — сідає поруч із Стеценком. — Якби Станіслав презентував своє книжку раніше, вона потрапила б до цього списку. "Сексодром" компенсує незадоволення людини власним життям. У ньому є багато моментів, які викличуть ностальгію в людей середнього віку. Вони згадають, що цигарки "Космос" були ознакою заможного статусу, а "Ватра" означали лузерство. Книжку раджу взяти на пляж. Тоді годину на Дніпрі проведете чудово.

Розгорнув і не закриєш, доки не дочитаєш

Книжка — кишенькового формату, в м"якій обкладинці. На титулі фотографія дівчини з респіратором на обличчі. Наклад не вказано.

— Вийшла двотисячним накладом, — Апальков піднімає догори видання. — У європейських країнах тираж не вказують уже багато років. Серед співвласників "Склянки часу" є австрієць. Він наполягає, щоб усі книжки відповідали європейським стандартам. Ми видаємо українською, польською, німецькою мовами. Нам треба вип"ячувати своїх авторів. А то зараз повсюди розвелося кумівство. Один популярний автор пропонує видавцеві випустити книжку свого друга. І так постійно.

Незабаром "Сексодром" перекладуть німецькою.

— Пишу історичний роман на замовлення одного видавця, він обіцяв серйозну суму, — Стеценко ставить у книжці автограф. — Вийде у першій половині наступного року і потрясе Україну.

Зараз ви читаєте новину «Книжку "Сексодром" Костянтин Родик радить взяти на пляж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі