пʼятниця, 13 червня 2008 15:14

Книгу доктора Мазоха можуть читати школярі

Збірку творів австрійського письменника XIX ст. Леопольда фон Захер-Мазоха "Венера в хутрі" презентувала львівська літературна агенція "Піраміда". До книжки із серії "Приватна колекція" увійшли повісті "Дон Жуан із Коломиї", "Венера в хутрі" та "Місячна ніч" у перекладі 49-річної Наталі Іваничук.

— Твори Мазоха читаються легко, — говорить перекладачка. — Таке враження, що він писав німецькою, а мислив українською. Сучасники Мазоха дорікали йому, мовляв, він калічить німецьку мову, виламує її на русинський (так тоді називали українців. — "ГПУ") лад.

Леопольд фон Захер-Мазох народився та провів дитячі роки у Львові. У своїх творах часто змальовував сексуальні збочення, які згодом назвали "мазохізмом".

— У книзі Мазоха немає жодних грубощів. Тому її можна читати навіть школярам, щоб виховувати добрі смаки, — говорить ініціатор випуску серії Василь Ґабор, 48 років. — Це вже не перше видання творів письменника українською. Проте попереднє укладалося різними перекладачами. Через це втрачалася деяка гармонійність.

Книжка оформлена фотографіями рельєфів на еротичні сюжети з львівських будинків. Частину коштів на видання виділило "Мазох-кафе", відкрите у Львові два місяці тому.

— Половину накладу закупимо собі, — усміхається директор кафе Юрко Назарук, 26 років.

Зараз ви читаєте новину «Книгу доктора Мазоха можуть читати школярі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі