вівторок, 16 жовтня 2007 16:54

Киянин намалював смерть із косою Тимошенко

Виставка "Шедеври Шерешевського" відкрилася у столичній галереї "Да Вінчі". 43-річний київський художник Владислав Шерешевський демонструє там 17 полотен, написаних протягом останнього року.

У центрі зали на мольберті — картина "Жінка з косою". На тлі синього неба та жовтого поля селянка косить пшеницю. Обличчя її не видно, бо героїня повернута спиною. З-під її білої хустини вибивається довга золотиста коса.

— Це що, Тимошенко? — часто запитують художника відвідувачі.

— Це моя перша й остання політична картина, — підтверджує здогади Шерешевський. — На таку ідею мене наштовхнула розмова з другими-третіми особами держави перед виборами. Вразили їхні слова, що Україні після виборів не уникнути економічних проблем. Тому й з"явилася ідея намалювати картину про смерть. Та за кольором полотно дуже оптимістичне. Це синьо-жовтий український прапор. Картина "перегукується" з роботою нідерландського імпресіоніста Ван Гога "Косар". У нього був чоловік-косар, а в мене — жінка з косою. Чи то це смерть, чи то вона накосить багато, і все буде добре. Я залишаю два варіанти.

На виставці є кілька дитячих портретів у золочених рамах.

— Кілька років тому малював портрет молодшої доньки Віктора Пінчука Каті, — каже художник. — Я діток так хвацько роблю. Від таких замовлень відбою немає. Малюю по фотографії, бо нині не хочуть позувати.

Я діток хвацько роблю

По дитячій фотографії Шерешевський намалював міністра оборони Анатолія Гриценка. Такий подарунок замовила дружина високопосадовця — заступник головного редактора газети "Дзеркало тижня" Юлія Мостова. На полотні зображений пухкенький, сміливий хлопчик-очкарик.

На виставці хотіли показати картину "Че. Бе." із зображенням чебурашки в боксерських рукавицях.

— Добро має бути з кулаками, — пояснює художник.

Проте за кілька днів до відкриття заходу полотно купив бізнесмен із півдня України. Шерешевський не хоче називати його прізвища.

— Раз на рік він купує одну мою роботу, — веде далі митець. — Нещодавно приїхав за чебурашкою. Замовив ще два полотна в реалістичному стилі.

Виставка "Шедеври Шерешевського" працює до 24 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Киянин намалював смерть із косою Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі