четвер, 25 жовтня 2007 17:54

Кіномеханіки зривають прем"єри "Молодості"

Уже тиждень у Києві триває 37-й Міжнародний кінофестиваль "Молодість". Більш як 400 фільмів показують у столичних кінотеатрах "Київ" "Київська Русь", "Кінопанорама", "Жовтень" і в торговельному центрі "Комод".

На будь-який сеанс можна потрапити, купивши квиток. Глядачі нарікають на якість показу. У середу в "Жовтні" йшла психологічна драма 59-річного російського режисера Андрія Разумовського "Игра в Шиндай". Квитки на неї коштували від 18 до 25 грн. Під час перегляду стрічки двічі вимикався проектор, а в залі з"являлося світло.

— Це якийсь бардак, — говорить "ГПУ" Андрій Разумовський. Він пішов із кінотеатру, коли фільм перервали вперше. — В Україні небагатьом російським режисерам вдається показати своє кіно. Усі йдуть у кінотеатри на закордонне. Навіть картина Микити Міхалкова протрималася у вас лише десять днів. Я дуже чекав цієї прем"єри. А тут мені всю ауру стрічки зіпсували.

Інженер кінотеатру "Жовтень" відмовився пояснити, чому зірвався показ. Сказав тільки, що технічні неполадки бувають у будь-кого.

У суботу в кінотеатрі "Київ" ішла аргентинська короткометражка "Знімки Буенос-Айреса".

— Цю стрічку треба було показувати на іншому проекторі, — каже продюсер фільму Аркадіо Селемет. — Бо той, що був, мав інше розширення. Тому навіть кольори змінилися. Увесь ефект від зображення зник.

— Це все нормальні речі, — коментує "ГПУ" керівник прес-служби кінофестивалю "Молодість" Олексій Чащин, 24 роки. — Непередбачувані ситуації трапляються на будь-яких фестивалях. А режисери — люди творчі й дуже вразливі. Вони ніколи не задоволені. Надто якщо їхні стрічки беруть участь у конкурсі.

Фестиваль "Молодість" закінчиться в неділю у палаці "Україна" показом російської історичної стрічки "1612" режисера Володимира Хотиненка. На закриття приїде французький актор Жерар Депардьє.

Зараз ви читаєте новину «Кіномеханіки зривають прем"єри "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі