Ексклюзиви
середа, 27 лютого 2008 15:26

Катрін Ван ден Стін малює поверх цифрових фотографій

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Катрін Ван ден Стін: ”Київ зацікавив мене своєю динамікою”
Катрін Ван ден Стін: ”Київ зацікавив мене своєю динамікою”

Художниця Катрін Ван ден Стін, 46 років, живе і працює в місті Сержі під Парижем. Вона малює олійними фарбами поверх цифрових фото. Свій стиль називає "фігуративною абстракцією". Роботи майстрині коштують від 2,5 тис. євро, малюнки — від 300.

21 лютого у трьох залах на другому поверсі Французького культурного центру на вул. Горького, 104 Катрін Ван ден Стін презентувала свою виставку "У світлі світу".

— Колись мій чоловік познайомив мене з директором французького центру. Він і запропонував мені приїхати до Києва із виставкою, — розповідає.

Художниця привезла 36 картин. Каже, що перед тим, як розпочати малювати, попросила вислати фотографії приміщення французького культурного центру — щоб знати, де роботи виставлятимуться.

— За три дні свого перебування у Києві встигла зробити чималеньку фотосесію, — додає. — Цілком можливо, що малюватиму Київ. Місто зацікавило мене своєю динамікою. Тут багато вертикальних та горизонтальних лілій, що між собою переплітаються.

Цікавлюся, чи довго готувалася до виставки.

— У мене вже було чимало готових фотографій. Багато часу пішло на їх відбір. А створення трьох-чотирьох картин забирає тижні зо три.

На відкритті зібралося кілька десятків людей. Сходами піднімаються співачка Ніна Матвієнко, 60 років, із чоловіком, художником Петром Гончаром, 58 років. Проходжаються залами.

— Мене вабить світло, — ділиться Ніна Митрофанівна. — Подобається, що художниця неабияку увагу приділила гілкам, деревам і природі загалом. Мій чоловік, Петро Гончар, — бере його за руку, — років 30 тому робив прекрасні роботи просвітлених дерев. Спочатку фотографував їх, а потім вимальовував олівцем. Мені це подобалося, а він чомусь зупинився. Сьогодні подивилася на ці роботи і кажу йому: "А в тебе кращі були й набагато цікавіші".

— От я дивлюся на них, — озивається Петро Гончар, — і розумію, що їй вдалося те, що не вдавалося мені.

Виставка триватиме до 18 березня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Катрін Ван ден Стін малює поверх цифрових фотографій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути