пʼятниця, 25 січня 2008 16:22

Картини-квілти Олена Шуміліна робить із клаптиків тканини

  Картину ”Варвара” художниця Олена Шуміліна робила протягом п’яти місяців по 10 годин щодня
Картину ”Варвара” художниця Олена Шуміліна робила протягом п’яти місяців по 10 годин щодня

" Неправду говорять, що наші роботи з ганчір"я, — каже харківська художниця Олена Шуміліна, 44 роки. — Насправді це дуже трудомістка і дорога робота — треба викласти немалі гроші за матеріал".

Олена працює в техніках печворк і квілтинг: клаптики різної тканини розкладають за вибраним малюнком і зшивають. Свої картини вона представила разом із землячками Надією Гедзевич, Наталією Грековою, Іриною Фоміною й Емілією Грековою у Харківському художньому музеї.

— Моя робота називається "Варвара", — Олена Шуміліна підводить до квілту розміром 1,5х1,5 м із зображенням святої Варвари. — Шматок старовинного рушника я купила в якоїсь бабусі на ринку. А цей фрагмент в одязі святої — дуже дорога французька штора з барочним орнаментом. Бачите, вона з дірками — мені її дала дама, що володіє шторним магазином. А яблука та груші внизу — також із елементів вишивки. На шиї у святої — коралі, які носили в XIX столітті українки.

 Спершу художниця малювала ескіз, потім переносила на тканину, складала на столі дрібні клаптики, простьобувала їх, збирала все докупи, накладала на загальну підкладку із синтепону.

Така робота коштує від $400. У художниць їх купують переважно іноземці. Бо в Україні ці картини віддають за копійки. На Заході ж люди з ім"ям беруть за них по кілька десятків тисяч.

Виставка триватиме до 1 лютого, вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Картини-квілти Олена Шуміліна робить із клаптиків тканини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі