понеділок, 08 вересня 2008 17:20

Італійський карикатурист отримав тисячу доларів

В Одесі до 213-ї річниці міста провели конкурс карикатур "Місто й море". У ньому взяли участь художники з 51 країни. Три перші місця журі віддало малюнкам з Італії, Болгарії та Польщі.  Приз глядацьких симпатій отримали два українці.

— Виклали оголошення про конкурс в Інтернеті, — розповідає 53-річний Петро Сигута, керівник асоціації одеських карикатуристів. — За перші п"ять днів отримали вісімдесят робіт. Їх виставили в галереї "Підвал".

Найбільше надіслали малюнків із Китаю — 36.

— Китайці вирішили брати кількістю, — жартує Сигута. — Але їхній гумор був незрозумілий, тому ці роботи не перемогли. Один малюнок прийшов із африканської Намібії, один — із М"янми (країна у південно-східній Азії, межує з Китаєм. — "ГПУ"). Наймолодший учасник — хлопець з Румунії, 16 років, найстарший — 72-річний чоловік із Люксембургу.

Відвідувачів просили занотувати свої враження у книзі відгуків. Авторам робіт, які отримали найбільше схвалень, заплатили $500.

— Перемогли українці Євген Самойлов і Валентин Стоянов. Вони отримали по 250 голосів. Дехто дивувався аполітичності малюнків. Адже склався стереотип, що на карикатурах зображують лише політиків.

За перше місце італієць Паоло Дальпонте отримав $1 тис., болгарка Валентина Георгієва за друге — $500, а Павел Кучинські з Польщі $300 — за третє.

— Ми не сперечалися, кому віддати перше місце. Усіх вразила карикатура Паоло Дальпонте, — говорить 58-річний голова журі художник Володимир Казаневський. — Він намалював пляшку, яку кидають у море. Зазвичай всередину кладуть записку з проханням про допомогу. Італієць поклав замість неї церкву.

2 вересня на День міста карикатури виставили на Приморському бульварі.

— Уже маємо запрошення на святкування 2015-ї річниці міста Білгород-Дністровський на Одещині, — додає Петро Сигута. — А ще ведемо переговори про виставку в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Італійський карикатурист отримав тисячу доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі