вівторок, 16 жовтня 2007 16:55

Ірен Роздобудько грає світську левицю

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Ірен Роздобудько чухає кабанчика Федора перед зйомками фільму ”ґудзик” у столичній галереї ”Колекція”
Ірен Роздобудько чухає кабанчика Федора перед зйомками фільму ”ґудзик” у столичній галереї ”Колекція”

37-річний киянин Володимир Тихий знімає фільм "Ґудзик" за романом столичної письменниці Ірен Роздобудько, 44 роки. Дія картини відбувається в середині 1980-х. Герой — студент кінофакультету Денис, якого грає 29-річний російський актор Анатолій Пашинін. На відпочинку в Карпатах він закохується в режисерку Єлизавету, на десять років старшу за нього. Її втілює москвичка Вікторія Ісакова, 31 рік. За 20 років Денис збирається одружитися з донькою Єлизавети, однак лише після освідчення дізнається, хто вона.

Два роки тому роман "Ґудзик" здобув другу премію на літературному конкурсі "Коронація слова".

У стрічці письменниця Ірен Роздобудько зіграла епізодичну роль.

— Учора подзвонив Володя Тихий, — розповідає вона в перерві між зйомками у столичній галереї "Колекція". — Попросив приїхати у вечірній сукні. А я, крім джинсів і светрів, нічого не ношу. Довелося в торговому центрі "Самсон", що на Контрактовій площі, купити довгу чорно-сіру сукню з декольте.

Роздобудько грає світську левицю. Вона приїжджає на виставку модного живописця з поросям на повідку.

— Із Федором, поросям, уже познайомилася, — каже Роздобудько. — Нині воно спить, бо дуже хвилювалося перед зйомками, голосно кричало.

У фільм вклали 350 тисяч доларів

Після відпочинку 8-місячного кабанчика Федора на газоні перед входом до галереї "Колекція" вигулює власниця — киянка Ірина.

— Це в"єтнамська порода міні-піг, — пояснює вона. — Знайомі віддали свинку нам на дачу, бо рідко бувають удома. Може, після зйомки його буде легше продати? Міні-піг коштує 500 баксів. Та я його за тисячу гривень віддала б. Дві наші кавказькі вівчарки ревнують Федора до мого чоловіка. Боюся, щоб не з"їли свинку.

Ірен Роздобудько написала три кіносценарії за своїми романами. "Ґудзик" почали знімати першим. Невдовзі екранізуватимуть також "Зів"ялі квіти викидають" та "Ескорт смерті".

До письменниці підходить Володимир Тихий. На моніторі вони переглядають сцену кохання Дениса та Єлизавети.

— Усе буде поетично. Без голого тіла, — каже режисер.

Дія роману відбувається в Україні, Америці й Чорногорії. У картині Тихий попросив лишити одну сюжетну лінію. Події розгортатимуться в Києві.

У фільм "Ґудзик" вклали $350 тис. На екрани він вийде навесні наступного року.

Раніше Володимир Тихий знімав на телеканалі "1+1" "СВ-шоу" з Вєркою Сердючкою.

Зараз ви читаєте новину «Ірен Роздобудько грає світську левицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі