понеділок, 26 лютого 2007 14:54

Художник зобразив російських політиків із копитами

  На знімку Івана Ушкова ”Свободная касса” скінхеди стоять за прилавком ”МакДональдза”
На знімку Івана Ушкова ”Свободная касса” скінхеди стоять за прилавком ”МакДональдза”

Роботи 34-річного санкт-петербурзького фотографа Івана Ушкова зняли за півгодини до відкриття виставки "Молоді художники Росії" у московському Будинку художника.

Вони начебто псують імідж країни. Серія фотографій Ушкова називається "Добро пожаловать в Россию". На фото "Свободная касса" зображені двоє скінхедів за прилавком "МакДональдза". Вони підняли руки в нацистському привітанні. На знімку "Единая Россия" міліціонер обнімається з чоловіком, у якого замість рук — копита. Внизу підпис: "Единая Россия — вступай. Мы рады всем!". На зображенні "Секс-меньшинства за Путина" сидять троє чоловіків: у весільній сукні, жіночому халаті та з бігудями на голові. Поряд на стіні висить портрет президента Росії Володимира Путіна.

— Купил на последние деньги билет в Москву, поехал туда счастливый, — розповідає фотограф. — И узнаю, что выставку закрыли. Когда спрашиваю, за что, в Доме художников начинают куда-то уходить в сторону.

А ввечері магазин оточила міліція

Іван Ушков тримає фотомагазин на Невському проспекті у Санкт-Петербурзі. Минулого тижня зранку туди прийшли люди в цивільному. Купили фотографію "Свободная касса". А ввечері магазин оточила міліція. Забрали комп"ютер та всі диски з фотороботами.

— Міліціонери сміялись від щирого серця, коли дивилися на мої фотографії, — каже художник. — А потім пояснили, що я пропагую фашизм і порнографію. Мовляв, такі жарти партії не сподобаються. Я спитав, якій партії. Вони відповіли, що в нас партія одна.

Потім Ушкова повезли у відділок.

— Говорили, що це мої фото спровокували вибух поряд у "МакДональдзі", — згадує. 18 лютого від вибуху ресторану швидкого харчування в Пітері постраждали шість чоловік. — Натякнули, що закриють мій фотомагазин, якщо я буду показувати свої роботи на виставках. Я погодився не виставлятися. Бо, крім фотомагазину, іншої роботи не маю.

Зараз ви читаєте новину «Художник зобразив російських політиків із копитами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі