пʼятниця, 07 жовтня 2011 07:15

"Хроніки Нарнії" озвучили діти

— Чекав у студії дітей. Дзвонять і кажуть, що біля входу за 5 метрів від них впали два будівельні крани. Вийшов, малі перелякані, трусяться, заїкаються. Відпоював їх чаєм. Того дня нічого не записали, — розповідає 25-річний Олексій Каплунський, звукорежисер аудіокнижки "Хроніки Нарнії".

Він робив аудіоверсію Біблії для дітей на католицькому радіо "Марія" у Києві. Тоді виникла ідея із "Хроніками Нарнії". Це цикл із семи видань британця Клайва Стейплза Льюїса. В них ідеться про пригоди дітей у казковій країні Нарнія, де тварини можуть розмовляти.

— Взяли другу книжку хронік "Лев, Чаклунка і стара шафа", бо вона перекладена українською. Дітей озвучили вихованці притулків.

Голосом бобра говорив батько режисера. А бобриху озвучила його сусідка. Чоловіка на роль вовка випадково знайшов у селі.

— Поїхав додому на Вінниччину викопати картоплю. Йду вулицею й чую, як говорить 58-річний дядько Коля. Він за життя прокурив голос, а ще охрип. Кажу, давай тебе запишу. Получилося добре, бо горло боліло й вийшов реальний вовк.

Олексій за освітою музикант. Сам написав музику до "Хронік Нарнії". Диск має вийти наприкінці осені накладом 5 тис.

— Коли був малим, в селі вирубали світло, бабуся розказувала про війну. Ми з братом слухали по 2 години. Згадувала, як німець прийшов, а вона йому: "Нема курки, нема яйка, є тільки я — хазяйка". Ми все знали напам'ять, але все одно просили, щоб розповідала. 3-річна дитина не може читати, але може слухати. Якщо батьки піклуються про малечу, то вмикатимуть їй добрі казки. Це розвиває уяву.

Зараз ви читаєте новину «"Хроніки Нарнії" озвучили діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі