пʼятниця, 25 лютого 2011 04:45

Христина Катракіс відкрила галерею

24 лютого українська художниця американського походження 30-річна Христина Кущ-Катракіс відкрила в Києві свою галерею. Виставила власні полотна разом із роботами батька, скульптора Анатолія Куща. Він є автором 42-метрового монумента Незалежності на столичному Майдані.

Із-поміж 30 картин художниці більшість — на пляжну тематику. На них люди засмагають, розгадують кросворди, граються з дітьми.

— Галерею відкриваю творами, присвяченими Україні. Це мої спогади 1980-х, перед від'їздом в Америку. Мені було тоді 12 років.

Каже, це закритий заклад. Хто бажає подивитися роботи, має написати електронного листа. Вона особисто покаже картини.

Поміж картин розставлені скульптури Анатолія Куща. Жінка з великими грудьми, кілька пташок. Їх ціна $5–27 тис. Скульптор походжає приміщенням.

— Ось ця скульптура безкінечності "Інь-Янь", це ви і я, наприклад. Насправді це не китайський, а дотрипільський символ "єль-полєль". Вони були дітьми-близнятами нашої прабогині Лади. Символізують вогонь і воду, з яких створився світ. Ці знаки і мають бути втілені у нашому прапорі. А якийсь дурень придумав, що він означає небо і хліб.

Картини Катракіс коштують $250–15 000.

— Якщо їх не розкуплять в Україні, відішлю за кордон. Там на них уже є клієнти. Але хотілося б, аби українці теж мали мої полотна. Це непогане капіталовкладення, все-таки в мене світове ім'я.

Її роботи є в колекціях голлівудських акторів Анджеліни Джолі, Джорджа Клуні, американського глави держави Барака Обами, екс-президента Білла Клінтона. Із акторкою Міллою Йовович у Христини спільна хрещена.

— Я знайома з багатьма голлівудськими знаменитостями. Планую спільні зйомки між Україною та Голлівудом. Бо там — голод ідей. Американські сценарії не можу дочитати навіть до третьої сторінки, вони нудні. Тривають переговори з режисеркою Мері Ламбред. Вона планує зняти фільм за твором Миколи Гоголя "Записки божевільного".

Виставка триватиме до 3 березня. "Галерея імені Катракіс" розташована на вул. Пушкінській, 38. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Христина Катракіс відкрила галерею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі