пʼятниця, 30 травня 2008 15:15

Хор села Бітля заспіває пісню Пола МакКартні

Поїздку на концерт колишнього учасника британського гурту "Бітлз" Пола МакКартні для 150 його шанувальників організовує львівський фан-клуб із однойменною назвою. Концерт відбудеться 14 червня на майдані Незалежності в Києві. Разом із учасниками клубу "Бітлз" до столиці вирушить фольклорний колектив із села Бітля Турківського району.

— Коли ми дізналися, що на Львівщині є село, назва якого співзвучна з "Бітлз",  вирішили провести там фестиваль чи принаймні концерт, — каже президент фан-клубу Володимир Михалик, 48 років. — Побувавши у Бітлі, з"ясували, що там живуть дуже щирі й привітні люди. Вони навіть знайомі з творчістю "Бітлз". Було дуже приємно, коли одна бабця говорила: "Пол Макар, так, я його пам"ятаю". Місцевий колектив підготував свою версію пісні Пола МакКартні Try Not To Cry. У їхньому виконанні вона звучить як "Бойківський край".

Протягом двох тижнів "Бітлз" проводитиме різні акції у Львові. У п"ятницю на вул. Джона Леннона, названій так з ініціативи фан-клубу, відбувся акустичний концерт. На 13 червня запланований виступ московського гурту "Зе Бітвін", який виконує пісні з репертуару ліверпульської четвірки. Також буде організовано конкурс дитячих малюнків про "Бітлз".

— Усі ці заходи відбуватимуться в межах акції "Україноманія по-бітлівськи", —   продовжує Михалик. — Ми передали у новостворений музей бітломанії у Києві кілька експонатів. Підготували і подарунок для Пола МакКартні — вишиванку та диск про наш фан-клуб.

Фан-клуб "Бітлз" виник у Львові у січні 2002 року.

Зараз ви читаєте новину «Хор села Бітля заспіває пісню Пола МакКартні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі