понеділок, 25 лютого 2008 16:57

Голлівудських зірок дорогою на "Оскар" покропив дощ

— У цьому місті справді живуть ангели, — розчулилася до сліз француженка Маріон Котіяр, 32 роки, отримуючи в Лос-Анджелесі "Оскар" за найкращу жіночу роль.

Котіяр зіграла французьку співачку Едіт Піаф у франко-британо-чеській біографічній стрічці "Життя в рожевому світлі".

У неділю в лос-анджелеському кінотеатрі "Кодак" відбулася 80-та церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії. Урочистий прохід голлівудських зірок червоною доріжкою зіпсував дощ.

— На думку кандидата в президенти США Хілларі Клінтон, найприємнішою картиною треба вважати "Далеко від неї", героїня якої забуває про чоловіка, — жартував на церемонії ведучий 45-річний комік Джон Стюард.

Найкращим торішнім фільмом академіки визнали кримінальну драму "Старим тут не місце" режисерів братів Коенів. Етан, 50 років, і 53-річний Джоель також отримали позолочені статуетки за режисуру. Усього стрічка претендувала на "Оскар" у восьми номінаціях. Отримала — в чотирьох, зокрема відзначена за найкращий адаптований сценарій і чоловічу роль другого плану. Історична драма "Нафта" Пола Томаса Андерсона, 37 років, висувалася у стількох же номінаціях. Нагороду одержала лише за операторську роботу, а виконавця головної ролі 50-річного британця Деніела Дей-Льюїса визнали найкращим актором 2007-го.

Російський актор українського походження Сергій Гармаш, 49 років, знявся у фільмах росіянина Микити Міхалкова "12" і поляка Анджея Вайди "Катинь".

Обидва претендували на нагороду як найкращий іноземний фільм. Однак перемогла австрійська стрічка "Фальшивомонетники" про те, як під час Другої світової в"язнів концтабору змусили друкувати підробні долари та фунти. Таким чином нацистський уряд хотів підірвати економіку противників.

"Оскар" за найкращу анімаційну короткометражку дістався британському мультфільму "Пєтя і вовк" за симфонічною казкою Сергія Прокоф"єва.

Дворазовий володар "Оскара" Том Хенкс, 51 рік, оголосив пряме включення зі столиці Іраку Багдада. Переможців у номінації "Найкращий документальний фільм" озвучили американські вояки. Із рук голлівудської зірки нагороду отримав документаліст зі США Алекс Ґібней за картину "Таксі на темний бік". У стрічці йдеться про таксиста-афганця Ділавара. Його заарештували, а за п"ять днів він помер, забитий до смерті військовими під час допиту на американській авіабазі "Баграм" в Афганістані.

— Я хотів би знімати чесні романтичні комедії, але в нинішній ситуації це поки що неможливо, — зазначає режисер.

Усього на церемонії в Лос-Анджелесі вручили 24 позолочені статуетки.

Зараз ви читаєте новину «Голлівудських зірок дорогою на "Оскар" покропив дощ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі