середа, 26 вересня 2007 17:15

Глуха художниця судиться з аеропортом

Торік 24 листопада глуха київська художниця Галина Інгула, 27 років вилетіла до столиці Франції Парижа. Там у арт-кафе "Каскад" мала відкритися виставка її картин.

— Галя створила сім картин у стилі фентезі, — пригадує мати художниці Любов Нечипоренко. — У французькому аеропорту Шарля де Голля ми побачили, що три найбільші й найкрасивіші полотна зникли. У багажному відділенні французького аеропорту їх не знайшли. Виставка в Парижі провалилася. Багато запрошених мистецтвознавців не приїхали, коли дізналися, що половини картин немає.

За півмісяця Галині Інгулі зателефонували з київського аеропорту "Бориспіль".

— Сказали, що загублені картини в них, — веде далі жінка. — Запропонували їх забрати. Рамка за 200 доларів була зламана.  Працівники аеропорту сказали, що картини нікуди не літали. Вони лежали на складі в "Борисполі".

Галина Інгула подала до суду на "Міжнародні авіалінії" та аеропорт "Бориспіль". Художниця вимагала спочатку 50 тис. грн, а потім збільшила суму позову до 100 тис. із кожної компанії.

— Кожні півроку ми збільшуватимемо суму позову вдвічі, — запевняє батько художниці, комерційний директор столичної інформаційної агенції "УНІАН" Валерій Нечипоренко, 52 роки. — Бо моральні збитки моєї доньки теж подвоюються.

Цю справу 20 вересня мав розглянути Бориспільський районний суд.

— Але суддя поїхала у відрядження, а представники "Міжнародних авіаліній" і аеропорту не з"явилися, — розказує адвокат художниці Наталя Заєць.

Коментувати цю ситуацію прес-служба "Борисполя" відмовляється.

Зараз ви читаєте новину «Глуха художниця судиться з аеропортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі