вівторок, 19 листопада 2019 00:20

Герої серіалу — зломлені підлітки

Герої серіалу — зломлені підлітки
Акторка Марія Смолякова в серіалі "Перші ластівки" виконує роль школярки, яка страждає від булінгу. Фото: novy.tv

— Таке враження, що українське телебачення переживає брежнєвський застій. Усе ­рафіноване й одноманітне, невідповідне реальному ­життю, — каже сценарист серіалу "Перші ластівки" 27-річний Євген Тунік. — Я старався влити свіжу кров. Зробити кіно, що захопить увагу та змусить замислитися.

"Перші ластівки" йдуть на "Новому каналі" з 19 листопада.

У перший день навчального року одинадцятикласниця Поліна падає з даху багатоповерхівки. Матір її однокласника, слідча Ольга Макарова, намагається дізнатися — дівчина скоїла самогубство чи її зіштовхнули. Під час розслідування з'ясовує, що школярка в соцмережах спілкувалася з невідомим на прізвисько "Друг". Перебувала під його впливом. У цю історію вплутані й однокласники Поліни, але вони бояться розповісти правду, за сюжетом.

Словосполучення "перші ластівки" означає початкові ознаки того, що дитина в депресії — порушення сну, апетиту, апатія. В такому стані може вкоротити собі віку.

Консультували фільм психологи та юристи.

— Підлітковий вік — небезпечний. Школярі часто стикаються з цькування, нерозумінням, почуттям, що ними нехтують. Герої серіалу — зломлені підлітки. Вони на межі. Усі з різних сімей — від заможних до малозабезпечених. Та проблеми виникають у всіх, незалежно від соціального статусу, — продовжує Євген Тунік.

— Серіал для підлітків і батьків. Саме дорослі впливають на те, яка дитина виросте і ким стане. Сподіваюся, люди зрозуміють, що про проблеми мовчати не варто. Треба з кимось про це поділитися.

Ми не хочемо читати з телевізора моралі. Намагалися зняти фільм, який уперше в Україні покаже — в житті школярів є наркотики, самогубства, цькування, самотність, проблеми в сім'ї. І не варто заплющувати на це очі.

Одну з головних ролей у серіалі грає 20-річна Марія Смолякова.

— Моя героїня — Поліна. Дівчина, яка страждає від цькування в школі. Матір хоче, щоб вона схудла, стала актрисою, ходила на кастинги й була найкраща в школі. А Поліні просто хочеться бути такою, як усі. Завести друзів, яким зможе довіряти, — розповідає Смолякова.

Зйомки "Перших ластівок" проходили у столичних школах під час літніх канікул. Перший сезон складається з восьми серій.

За словами заступника директора Інституту дослідження екстремізму Богдана Петренка, щороку в Україні відбувається 100–150 випадків самогубств підлітків і до двох із половиною тисяч спроб.

Зараз ви читаєте новину «Герої серіалу — зломлені підлітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі