неділя, 22 липня 2007 17:40

Гаррі Поттер лишився живим

Останній, сьомий роман про юного чарівника "Гаррі Поттер і фатальні мощі" вийшов 21 липня в британському видавництві "Блумсбері". У книзі 784 сторінки. Більше за обсягом був тільки п"ятий роман "Гаррі Поттер і Орден Фенікса". Він мав 870 сторінок.

У ніч на 21 липня авторка книжки Джоан Роулінг, 41 рік, підписувала книги у лондонському Музеї природної історії. І до світанку читала вголос перший розділ роману. Щоб потрапити в музей, охочі реєструвалися до 11 червня на сайті "Блумсбері". А потім власники видавництва навмання вибрали 500 осіб.

Черги в книгарні з"явилися за три дні до початку продажу. Майже всі покупці починали читати роман уже в крамниці. Роулінг давно казала, що в цьому романі хтось із героїв загине. Навіть робилися ставки — помре Гаррі Поттер чи ні. Але Гаррі лишився живим.

До 21 липня через Інтернет книжку замовили 2 млн читачів. В американській мережі книгарень "Барнс енд Ноубл" зазначають, що ніколи раніше не одержували такої кількості замовлень на книгу, яка ще не видана.

Роулінг заявила, що створить найповнішу Енциклопедію магії, до якої увійде генеалогічне древо сім"ї Поттера, історія заснування його школи і життєпис тих персонажів, які в книгах удостоїлися лише епізодичних ролей.

Українська версія цієї книжки вийде накладом 700 тис. примірників у жовтні у видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА".

Зараз ви читаєте новину «Гаррі Поттер лишився живим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі