Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 16:03

Галерею "Кобальт" відкрили на місці "Енея"

Галерея сучасного мистецтва "Кобальт" відкрилася минулої середи в Києві на вул. Банковій, 2 — неподалік Секретаріату президента. Це частина комплексу "Мистецький двір "Кобальт". Її розмістили в колишній кав"ярні "Еней". У 1960-х там збиралися письменники Максим Рильський, Павло Загребельний, Микола Вінграновський, Григір Тютюнник, Євген Гуцало.

— Тут вони всі трошки горілку пили, трошки співали, — сміється арт-директор "Мистецького двору "Кобальт" Владо Роглєв. — Я ще пам"ятаю, коли був "сухий закон" (1980-ті. — "ГПУ"), тут продавався портвейн.

На відкритті представили картини та скульптури сучасних українських художників-імпресіоністів та неоімпресіоністів — Леоніда Бернада, Андрія Северенка, львів"ян Сергія та Ніни Резніченків, Анатолія Тертичного, Давида Шарашидзе та Темо Свірелі. Роботи яскраві, переважно пейзажі та любовна тематика.

Роглєв розповідає, що в галереї проводитимуть не лише виставки, а й спектаклі, аукціони, концерти. Першими гостями стануть актори Гоша Куценко, Олексій Горбунов, Віктор Сухоруков та музикант Борис Гребенщиков. Є тут також арт-кафе, а на другому поверсі до кінця травня відкриють ресторан.

Особняк, де розташована галерея, збудували 1898 року. Після 1917-го тут були військові установи. Протягом 1934–1938-х років — приміщення Раднаркому УСРР, згодом — Будинок пропаганди та агітації ім. Сталіна. Із 1953-го тут осіла Спілка письменників України.

Зараз ви читаєте новину «Галерею "Кобальт" відкрили на місці "Енея"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути