середа, 07 листопада 2007 17:04

Галерея "Цех" викрала картини з Українського дому

З 1 по 10 листопада в Українському домі діє ІІ Міжнародна виставка-ярмарок "Арт-Київ-2007". 100 картин із приватних колекцій українських політиків та бізнесменів висять на першому поверсі, а на верхніх чотирьох виставляються 53 українські галереї.

— У понеділок зранку ми побачили порожній стенд столичної галереї "Цех", — розповідає організатор "Арт-Києва" Наталія Заболотна, 33 роки. — Вони забрали свої картини в неділю ввечері, щоб ніхто не бачив. А на стіні, де висіли роботи, клеєм "момент" приліпили каталог виставки і написали на ньому чорним маркером: "Арт-Київ" — це жесть".

Каталог "Арт-Києва" — кількакілограмове видання на 400 сторінок із репродукціями картин, представлених на виставці. Галеристам його роздали безкоштовно.

— Мені не сподобалася верстка каталогу, — зауважує співвласник галереї "Цех" Олександр Щелущенко. — Своїм вчинком ми сказали своє "фе" "Арт-Києву". Виставка безграмотна і непрофесійна. Освітлення жахливе, стенди розташували абияк — понапихали всіх напрямів і стилів, як шпротів у банку. Відвідувачі ярмарки — люди, які нічого в мистецтві не розуміють і грошей на придбання полотен не мають. Один чоловік питав про ціну рамок для картин. Дві бабусі запитали, чи не хворий на СНІД герой картини Юрія Пікуля "Тремтіння". А ціною полотен за чотири дні ніхто не поцікавився. Цирк якийсь, а не виставка!

Перед кожною картиною стоять черги, як перед "Джокондою"

"Цех" представила на ярмарку картини київських художників Іллі Ісупова та Юрія Пікуля, одеситки Наталії Мариненко та Вінні Реунова, який народився в Києві, а тепер мешкає в Лондоні. Мінімальна ціна їхніх робіт — 1 тис. грн.

— "Цех" пропонувала не ті картини, які зацікавили б покупців, — пояснює Наталія Заболотна. — Інші галереї свої картини розпродають. Лише за вихідні "Арт-Київ" відвідало понад 40 тисяч людей. Перед кожним полотном стоять черги, як перед "Джокондою" у Луврі, а біля стенду "Цеху" чомусь було майже порожньо. Вони зневажили 500 художників, роботи яких представлені на виставці, — веде далі Заболотна. — Надалі ми не дозволимо цій галереї брати участь в "Арт-Києві". Інші галеристи лише посміялися над ними. З виставки більше ніхто своїх картин не забрав. Багато галерей подали заявки на участь в "Арт-Києві" наступного року.

Наталія Заболотна стверджує, що справжня причина такої поведінки "Цеху" інша.

— Ця галерея ще не розрахувалася з нами за стенд. Вони не хочуть платити 7 тисяч гривень, тому пропіарилися і втекли.

Зараз ви читаєте новину «Галерея "Цех" викрала картини з Українського дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі