вівторок, 02 жовтня 2007 19:15

Фільм про українку позмагається за "Оскар"

Мелодраму про українську заробітчанку висунули на здобуття нагороди  американської кіноакадемії "Оскар" як кращий іноземний фільм. Стрічка "Незнайомка" 51-річного італійського режисера Джузеппе Торнаторе розповідає про українку Ірену, яка приїхала до Італії. Місцеві мафіозі примусили її стати сурогатною матір"ю для заможної родини. Ірена тікає від бандитів. А за кілька років влаштовується нянею в італійську сім"ю. Де, впевнена жінка, виховують її доньку. Ірену в фільмі грає актриса пітерського Малого драматичного театру Ксенія Раппопорт, 33 роки. Головного бандита втілює 61-річний італієць Мікеле Плачідо. Мінкульт Італії виділив 150 тис. євро на рекламу цієї стрічки.

— "Незнайомка" — посередній фільм, — упевнений кінокритик Сергій Тримбач, 57 років. — Фабула картини схожа до Шевченкової "Наймички", італійської кримінальної драми та опери. Головна героїня фільму розмовляє російською, лише раз вона співає українську колискову "У небі зіронька сія...". Забагато музики Енніо Моріконе. На подію в кіно стрічка не дотягує, але на "Оскарі" все може бути. Італійці послали на конкурс мелодраму, бо американці сентиментальні.

У червні цього року фільму "Незнайомка" дали приз за кращу режисуру на Міжнародному московському кінофестивалі.

80-та церемонія нагородження "Оскарами" відбудеться 24 лютого 2008 року в американському місті Лос-Анджелес.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про українку позмагається за "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі