вівторок, 13 травня 2008 16:38

Фільм про Буша-алкоголіка знімають у США

Фільм про Буша-алкоголіка знімають у США

Американський режисер Олівер Стоун, 61 рік, розпочав зйомки комедійного фільму "W" (назва вимовляється на техаський манер: "дабья") про нинішнього президента США Джорджа Буша-молодшого, 61 рік. Найбільші продюсерські студії Голлівуда відмовилися братися за цю стрічку, тому Стоунові довелося шукати незалежних продюсерів. Картину планують показати восени цього року — напередодні виборів нового президента країни чи його інавгурації.

— Я покажу справжнього Буша, — каже режисер. — Головне питання цього фільму — як Буш із алкоголіка перетворився на найвпливовішу людину в світі?

У фільмі йдеться про молодість президента США та його тодішню пристрасть до алкоголю. Є кадр, де п"яний 26-річний Буш розбиває машину батьків. Після цього Буш-старший говорить із сином про його алкогольну залежність. А той брутально відповідає на повчання:

— Так, а ти ж у нас Містер Досконалість, Містер Герой Війни, Містер Бог Грьобаний Всемогутній.

Деякі сварки батька й сина у стрічці мало не переростають у бійки.

Олівер Стоун, який завжди був противником війни в Іраку, в сценарії пояснює причини нападу американців.

— Не можна наїжджати на Бушів і базікати про це. Зрозуміло? — відповідає герой стрічки Буш-молодший на запитання журналістів: "Навіщо вам здався той Саддам?".

А потім пояснює:

— Мій батько не програв би 1992-го вибори Біллові Клінтону, якби наприкінці першої війни в затоці повалив Саддама Хусейна.

В одному з епізодів теперішній президент США перериває зустріч із послом Саудівської Аравії, щоб додивитися футбольний матч. В іншому нетактовно говорить про американських військових.

Буша зіграє 40-річний Джош Бролін, що знімався в оскароносному фільмі братів Коенів "Старим тут не місце". А роль першої леді виконає Елізабет Бенкс, 34 роки, з "Людини-павука" й "Сорокалітнього незайманого".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Буша-алкоголіка знімають у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі