понеділок, 19 лютого 2007 15:54

Фестиваль іспанського кіно почався в Україні

Фестиваль "Лінія іспанського кіно" почався 15 лютого. Триватиме він до червня у 20 містах України.

Найбільше глядачів збирає трагікомедія "20 сантиметрів" 43-річного  Рамона Салазара про транссексуала Маріетта. Чоловік мріє зробити операцію зі зміни статі і позбавитись остогидлих 20 см тіла, які відділяють його від образу жінки.

У режисерському дебюті 30-річної перуанки Клаудії Лльоса "Мадейнуза" йдеться про гірське індіанське містечко. Від третього дня Страсної П"ятниці (коли Христос помер на хресті) і до кінця Пасхальної Неділі городяни п"ють і займаються розпустою. У це місто потрапляє молодий геолог Сальвадор. І закохується у 14-річну дівчину Мадейнузу.

Три іспанські кінопремії "Ґойя" має фільм про життя повій — "Принцеси". Зняв його режисер Фернандо Леон де Араноа, 38 років.

У комедії "Великий матч" Жерардо Олівареса розповідається, як тубільці в Нігерії, Монголії та амазонських джунглях Бразилії дивляться телевізор.

— На створення стрічки мене надихнув випадок на Алтаї, — згадує режисер. — Я зустрів кочівників. До спини їхнього коня був прив"язаний старий телевізор. Я запитав, куди вони йдуть. "Військові залишили в горах мідне залізяччя, — пояснили люди. — Ми використаємо його, як антену. Будемо дивитися чемпіонат світу з футболу".

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль іспанського кіно почався в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі