пʼятниця, 15 лютого 2008 17:24

Фантасти Марина та Сергій Дяченки написали свій найбільший роман

У київському арт-кафе "Бабай" фантасти Марина і Сергій Дяченки 12 лютого презентували нову книжку "Мідний король" та показали мультик "Курка, яка несла всяку всячину". Його зняли торік на студії "Укранімафільм" за казкою письменників.

В оригіналі роман "Мідний король" написаний російською мовою, але "Фоліо" переклало й видало його українською. Російськомовна версія вийде лише навесні в московському видавництві "Ексмо".

— Це вперше переклад роману виходить раніше за оригінальний твір, — сміється Марина Дяченко, 39 років. — Перекладав "Мідного короля" Яків Шитін.

У романі йдеться про хлопчика-раба. Якось він зустрічає мага, й той навчає малого одного закляття. Промовивши слова, хлопець відразу отримує те, що йому потрібно. Натомість втрачає найдорожче, що має цієї миті.

— Герой насправді ніколи не знає, що в нього відберуть і що дадуть взамін, — пояснює Сергій Дяченко, 62 роки. — Він починає часто використовувати закляття для виконання бажань, це стає ніби наркотиком. Інтрига в тому, чи зуміє зупинитися, маючи таку владу.

— "Мідний король" — наш найбільший твір, — продовжує Марина. — Уперше роман у нас вийшов настільки сюжетним і насиченим подіями. Багато чого в ньому ми спробували вперше. Приміром, ніколи раніше не описували панорамних битв, не вибудовували любовного трикутника.

Нині письменники закінчують роман-трилогію "У зла нет власти". Коли він вийде, ще невідомо.

— Наші головні читачі й перші критики — це 13-річна донька Стаска та мама Марини Ганна Олексіївна, — додає Сергій. — Щоправда, теща мене боїться, тому лише Марині каже, що їй у книжці не сподобалося.

Наприкінці презентації показують мультик. За сюжетом квочка висиджує курчат, але окрім них з одного яйця вилуплюється маленький екскаватор. Він росте серед птиці й постійно потрапляє в кумедні ситуації.

— Мультик із російськими субтитрами, бо його нещодавно возили показувати в Москву. Тепер на "Укранімафільмі" готують ще три стрічки за нашими творами. А Федір Бондарчук знімає фільм "Населений острів" за нашим сценарієм. Картина вийде на екрани 1 січня 2009 року. Її бюджет близько 60 мільйонів доларів. Уривки з фільму покажуть на цьогорічному Берлінському фестивалі.

Романи Дяченків видаються в Польщі, Німеччині, Франції, Іспанії та Росії. Загальний тираж усіх книжок за 15 років їхньої творчості — понад 1 млн примірників.

Зараз ви читаєте новину «Фантасти Марина та Сергій Дяченки написали свій найбільший роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі