пʼятниця, 08 лютого 2008 14:27

Ескізи 1950–1970-х виставили в київській "Ен ґеллері"

5 лютого у столичній галереї "Ен ґеллері" відкрилася виставка "Малюнки 50–70-х років". У двох залах представлено 25 робіт. Вони зроблені на папері простим олівцем. Переважно це ескізи до картин, написаних у жанрі соцреалізму.

— Ці роботи художники створювали для себе й не думали, що колись їх показуватимуть на виставці, — розповідає директорка галереї Ганна Лавреха, 43 роки. — Переважно це ескізи картин чи окремих частин, замальовки з життя.

Одні малюнки вона купувала в родичів художників, інші надав колекціонер Борис Грильов.

— Деякі роботи можна купити, — говорить Лавреха. — Їхня ціна від 200 доларів. Але цікаві вони хіба що досвідченим колекціонерам, які розуміються на мистецтві.

— А якому художнику належать ці малюнки? — підходить  відвідувач із келихом вина. — Вони всі у різних стилях намальовані.

— Тут зібрані роботи одинадцятьох художників, — пояснює директор. — Малюнки підписані. Деякі роботи виставляються вперше. Найцінніші — малюнки Юрія Балановського. Після війни його з групою художників направили до Москви розмальовувати Виставковий дім народного господарства (ВДНГ. — "ГПУ"). У нас представлені замальовки й ескізи, які Юрій створював для розпису тієї будівлі.

Зараз ви читаєте новину «Ескізи 1950–1970-х виставили в київській "Ен ґеллері"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі