четвер, 15 листопада 2007 19:03

Ельдар Рязанов робить горілку "рязановку"
5

Режисер Ельдар Рязанов з дружиною Еммою Абайдулліною на вечорі поезії Белли Ахмадуліної в Москві 4 вересня 2004 року
Фото: фото: ІТАР-ТАРС
Ельдар Рязанов у своїх фільмах часто виконував епізодичні ролі. ”Іронія долі” (1975)
”Гараж” (1979)
”Андерсен. Життя без любові” (2006)
”Карнавальна ніч-2” (2007)

18 листопада російський кінорежисер Ельдар Рязанов відзначає 80-річчя. У вівторок його ювілей святкували в Московській опереті. На церемонії показали новорічну комедію "Іронія долі-2", яку зняв казахський режисер Тимур Бекмамбетов. Це продовження картини Рязанова "Іронія долі, або З легким паром", створеної 1975-го.

Ельдарові Рязанову запропонували зняти продовження стрічки самому. Та він відмовився.

— Мені набридло бути всеросійським Дідом Морозом. Щоразу перед Новим роком журналісти розпитують про "Іронію долі". А в мене щодня з 8-ї ранку до 11-ї вечора зйомки. Хочеться всіх послати, — каже режисер.

В "Іронії долі-2" гратимуть актори з першої частини фільму — 66-річна Барбара Брильська, 69-річний Андрій Мягков і Юрій Яковлєв, 79 років. На екрані їхні обличчя омолодять за допомогою комп"ютерної графіки.

— Аби не шокувати глядачів, — говорить продюсер фільму Костянтин Ернст.

Рязанов зняв 26 художніх фільмів. Жартують, що режисер передбачає майбутнє. У стрічці "Небеса обітовані" герой Леоніда Бронєвого вилазить на "москвич" і виголошує антикомуністичну промову. Під час путчу 1991-го російський лідер Борис Єльцин так само виступав на танку перед Білим домом у Москві.

Як святкуватиме ювілей, Рязанов іще не вирішив.

— Іноді до столу готую вінегрет, настоюю горілку на травах. Удома її називають "рязановкою", — розповідає він. — Коли мені було 17, отруївся горілкою. Відтоді більше трьох чарок не п"ю.

Ельдар Рязанов одружений із московською журналісткою Еммою Абайдулліною. Це його третій шлюб. Від одногрупниці із ВДІКу Зої Фоміної він має 56-річну доньку Ольгу. Вона — кінознавець.

— Найулюбленіше місце діда на землі — озеро Валдай у Новгородській області, — каже онук режисера Дмитро Трояновський. — Дід звів там на березі будинок. Ловить рибу, має моторний човен та скутер. Колись він мріяв стати моряком. Під час війни подавав документи до Одеської мореходки.

Зараз ви читаєте новину «Ельдар Рязанов робить горілку "рязановку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі