середа, 20 лютого 2008 17:14

Єгор Лєтов помер уві сні

 

19 лютого в російському місті Омськ у власній квартирі знайшли мертвим лідера панк-гурту "Гражданская оборона" Єгора Лєтова. Музикантові було 43 роки. Офіційна причина смерті буде відома за місяць, після судової медичної експертизи.

— Це не нещасний випадок, не катастрофа. Він не прокинувся цього дня, — каже барабанщик групи Павло Перетолчін, 40 років. — Для нас це удар. У нього не було жодних проблем зі здоров"ям, на серце він ніколи не скаржився.

"Гражданскую оборону" Єгор Лєтов заснував 1984 року. Гурт одразу став культовим серед неформальної  радянської молоді. Лєтов був опозиційно налаштований до офіційної влади СРСР, а згодом до російського шоу-бізнесу. Але це не заважало його групі випустити 44 альбоми й регулярно виступати в усіх пост-радянських республіках й місцях компактного проживання вихідців із СРСР — у Європі, Америці й на Близькому Сході. Жоден концерт не обходився без пісень "Все идет по плану", "Про дурачка", "Моя оборона", "Мы уйдем из зоопарка".

Єгор Лєтов ніколи не приховував своїх політичних поглядів. Мав партійний квиток Націонал-більшовицької партії Росії. Був одружений із бас-гітаристкою свого гурту Наталею Чумаковою, 38 років. Наприкінці 1980-х жив у цивільному шлюбі з новосибірською поетесою та співачкою Янкою Дягілєвою, яка наклала на себе руки у 24 роки.

2002-го вийшов подвійний диск, на якому інші музиканти переспівували пісні "Гражданской обороны". У проекті взяли участь українські гурти "Різні люди" з піснею "Про Мишутку" та "ВВ" Олега Скрипки  із композицією "Попс".

Останній альбом "Гражданской обороны" вийшов 2007-го — "Зачем снятся сны".

Зараз ви читаєте новину «Єгор Лєтов помер уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі