пʼятниця, 18 липня 2008 16:54

Джон Ірвінґ закінчує роман про 11 вересня 2001-го

Американський письменник Джон Ірвінґ, 66 років, закінчує роботу над романом "Учора ввечері в Крученій Річці". 17-та книга літератора присвячена терористичному акту в нью-йоркському торговельному центрі 11 вересня 2001-го. За словами автора, це буде найполітизованіший його роман.

— Показавши арабських підлітків, що святкують смерть сотень американців у вогні, ми розповімо про трагедію в тисячу разів більше, ніж якби показували стіни, що рушаться, і людей, які задихаються від диму, — каже письменник.

Із моменту трагедії у Нью-Йорку минуло вісім років. Джонові Ірвінґу часто закидають неактуальність тем, обраних для творів.

— У мене не виходить швидко переварювати реальність, — відповідає на це письменник. — Книгу про В"єтнам "Молитва про Оуена Міні" я написав через 20 років після війни. Автобіографічний роман про мої дитинство і юність почав писати, коли мені було далеко за 50. Мені потрібно, щоб між речами, які вплинули на мене, й актом художнього їх осмислення була велика дистанція в часі.

Першу книгу "Свободу ведмедям" Джон Ірвінґ написав 40 років тому. У Голлівуді  екранізували його романи: "Світ за Гарпом", "Готель Нью-Гемпшир", "Потаємні двері". 1999-го британський актор Майкл Кейн отримав "Оскара" за роль у фільмі за романом Ірвінґа "Правила винарів".

Зараз ви читаєте новину «Джон Ірвінґ закінчує роман про 11 вересня 2001-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі