середа, 30 липня 2008 17:05

Джилліан Андерсон на зйомках "Секретних матеріалів" почувала себе "слизняком"

Автор: фото: REUTERS/Mario Anzuoni
  Партнери по фільму ”Секретні матеріали”, актори Джилліан Андерсон та Девід Духовни, на презентації нової стрічки про розслідування паранормальних явищ в американському Лос-Анджелесі 23 липня 2008 року
Партнери по фільму ”Секретні матеріали”, актори Джилліан Андерсон та Девід Духовни, на презентації нової стрічки про розслідування паранормальних явищ в американському Лос-Анджелесі 23 липня 2008 року

У Лос-Анджелесі 23 липня відбулася світова прем"єра фільму "Секретні матеріали. Я хочу вірити". Він знятий на основі фантастичного телесеріалу "Ікс-Файлз", популярного в 1990-ті. У стрічці двоє агентів ФБР розслідують справу про зникнення їхньої молодої співробітниці.

Головних героїв — агентів Фокса Малдера та Дани Скаллі — зіграли актори 48-річний Девід Духовни і Джилліан Андерсон, 40 років. Сюжет тримали в секреті до дня світової прем"єри. Під час зйомок сценарій був доступним небагатьом у знімальній групі. Читали його в кімнаті з камерами спостереження. Акторам видавали тільки частину, яку знімали того дня.

— Зніматися було нелегко, — ділиться на прем"єрі Джилліан Андерсон. — Я вже стара для такого кіно. Девід, навпаки, в чудовій формі. Це він на зйомках бігав, стрибав, падав... Поруч із ним я виглядала наче слизняк! А в результаті до фіналу була виснажена більше.

На прем"єру актриса надягла синю шовкову сукню з глибоким декольте. Андерсон вагітна, у жовтні народить сина.

Якось у Джилліан запитали, чи няньчитиме її дитину Девід Духовни.

— Мабуть, ця ідея добряче його налякає! — розсміялася вона.

Андерсон має двох дітей — 13-річну Пайпер від першого шлюбу та 2-річного Оскара від нинішнього цивільного чоловіка, бізнесмена Марка Ґріффітса.

— Мені подобається відчувати себе багатодітною мамою, — запевняє актриса.

У дитинстві вона мріяла бути біологом. Однокласники дражнили її клоуном і дивачкою. У 14 років Джилліан стала панком: зробила ірокез, проколола вуха та губу, поголила скроні. Над ліжком повісила плакат "Живи швидко — помри молодим". Її ледве не вигнали зі школи — п"яна дівчина вночі перебила половину шкільних вікон.

У 22 роки Андерсон переїхала до Лос-Анджелеса. Працювала офіціанткою, паралельно знімалася в епізодичних ролях. Слава прийшла до неї у 25 років, коли Джилліан отримала головну роль у серіалі "Секретні матеріали".

— У ролі агента Скаллі режисери бачили довгоногу білявку з пишним бюстом, — розповідає актриса. — А на кастинг прийшла я — зі зростом 160 сантиметрів, у мішкуватому костюмі та з великим романським носом. Мені відмовили би, але продюсер Кріс Картер за мене заступився.

У розпал зйомок Андерсон завагітніла від художнього директора серіалу Клайда Клотца. 1994-го вони побралися на Гаваях. Дізнавшись про вагітність акторки, режисери вимагали позбавитися дитини. Але згодом просто переписали сценарій. Скаллі начебто викрали прибульці, аби проводити над нею нелюдські досліди. Розповніла і запухла Джилліан знімалася в цих сценах без гриму. За кілька днів після пологів вона повернулася на знімальний майданчик. 1997-го розлучилася з Клотцом.

Другим чоловіком Андерсон став кінодокументаліст Джуліан Озон, уродженець Кенії. Пара одружувалася за кенійськими звичаями. Прожили разом півтора року. Розлучившись, Джилліан одразу закрутила роман із британським бізнесменом Марком Ґріффітсом. Він — власник компанії, що виготовляє аксесуари для машин. Після народження сина Ґріффітс подарував коханій будинок у Лондоні вартістю $5,5 млн.

— Марк надійний, — каже Андерсон. — Він легко знайшов спільну мову з моєю донькою. Одружуватися ми поки що не збираємося. Хоча, якщо Марк запропонує, я не відмовлюся.

Зараз ви читаєте новину «Джилліан Андерсон на зйомках "Секретних матеріалів" почувала себе "слизняком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі