середа, 09 квітня 2008 14:56

Дружину Льва Толстого зіграє її онука

У Німеччині почалися зйомки фільму "Останній полустанок" про російського письменника Льва Толстого. Режисером стрічки став росіянин Андрій Кончаловський, а продюсером — американець Міхаель Гоффман. Бюджет фільму — 13 млн євро.

У центрі сюжету — конфлікт, пов"язаний через спадок Толстого. Письменник хотів, щоб прибутки від книг "Війна і мир" і "Анна Кареніна" йшли на народні цілі. Але його дружина Софія домагалася, щоб гроші отримувала вона та її діти. Не витримавши сімейних чвар, Толстой поїхав із Ясної Поляни, де жив з родиною. Дорогою він захворів на запалення легенів і помер на залізничній станції Астапово.

Софію зіграє англійська акторка Хелен Міррен, 62 роки. Вона двоюрідна онука своєї героїні — Софії Толстої. Хелен походить із російської аристократичної сім"ї і при народженні отримала ім"я Єлена Миронова. А Толстим стане 78-річний Крістофер Пламмер.

— Відчуваю себе ідіотом, який має зіграти генія, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Дружину Льва Толстого зіграє її онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі