вівторок, 19 жовтня 2010 04:25

Дружина Табачника зіграла поміщицю Раневську

 

9 жовтня у столичному Театрі російської драми відбулася прем'єра вистави "Вишневий сад" за п'єсою російського письменника Антона Чехова. Третій прем'єрний показ буде 20 жовтня. Квитки коштують від 10 до 100 грн.

— Класична, спокійна постановка. Добре, що Чехова не перекручували, — каже Софія Андріївна, 46 років. — А то зараз люблять спецефектів до класики напхати.

На прем'єру прийшов 46-річний Дмитро Табачник, міністр освіти. Його дружина Тетяна Назарова, 49 років, грає головну роль — поміщицю Раневську. У попередній постановці 28 років тому її грала Ада Роговцева, якій зараз 73 роки. Табачник сідає в партері поруч із міністром Кабінету міністрів Анатолієм Толстоуховим та актором Давидом Бабаєвим. Перед виставою вимикає телефон.

— Навіть не айфон. Ага, прийдуть вони в театр з дорогими телефонами, — спостерігає за міністром із балкона студент Максим, 20 років. — О, звідси плюнути можна влучно.

Вистава триває 2 год. 40 хв. з антрактом. Після її завершення публіка аплодує 18 хв.

— Сумно стало, відчула себе Раневською, — каже подрузі після першого акту Марина Петрищук, 32 роки. — Ніяк не зберуся продати хату в селі. Садок ще дід розбив. Але з кожним роком ті вишні-яблуні все менше родять, нема кому доглянути. Аж плакати хотілося, коли Раневська відмовлялася вирубати вишні і здати землю дачникам.

Біля службового входу двоє юнаків чекають із букетом троянд. До них виходить акторка Олена Червоненко, 29 років. Грала покоївку Дуняшу. На її сценах глядачі сміялися найбільше. Показує рану на руці:

— Руку до крові збила. Яша мене тяг під стіл, а я тримала скрипку, от і зачепилася. Це хороший знак — поранитися на сцені до крові. Значить, вдала буде роль.

Московський режисер Аркадій Кац, 79 років, працював над постановкою два місяці. Нещодавно видав книжку спогадів і нотаток про театр. Останній розділ — про безсоння, на яке страждає змолоду. Деякі нотатки робив на репетиціях у Києві. Пише: "У Чехова в сценах головні не ті, хто говорить, а ті, що слухають". А ще казав акторам, що "Вишневий сад" — чи не єдина п'єса Чехова, де немає лікаря. Лікарем у ній був сам Чехов.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Табачника зіграла поміщицю Раневську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі