понеділок, 14 січня 2008 20:23

Драму "Покута" визнали кращим фільмом року

У неділю в лос-анджелеському готелі "Беверлі-Хілтон" відбулося нагородження другою за престижністю після "Оскара" кінопремією США — "Золотий глобус". Цю нагороду з 1944 року присуджує голлівудська асоціація преси, яка пише для іноземних видань.

Кращим фільмом 2007-го, на думку журналістів, стала франко-британська драма "Покута" 35-річного режисера Джо Райта. Дія картини відбувається під час Другої світової війни. Сестри-аристократки ворогують між собою. Молодша не може змиритися з тим, що старша кохає сина служниці.

Кращою актрисою назвали англійку 66-річну Джулі Крісті, яка зіграла  жінку, хвору на недугу Альцгеймера, в канадській мелодрамі "Далеко від неї". Кращим актором став англієць Деніел Дей-Льюїс, 50 років: він зіграв нафтового магната в голлівудській історичній драмі "І буде кров".

У номінації "Кращий кіномюзикл" перемогла картина 49-річного американського режисера Тіма Бартона "Свінні Тодд, демон-перукар із вулиці Фліт". Головну роль у картині зіграв Джонні Депп, 44 роки. Для цього йому вперше довелося брати уроки співу. Співаюча своїм голосом голлівудська зірка — головна інтрига рекламної компанії фільму.

Зазвичай трансляція церемонії "Золотого глобуса" триває 3 год. Подивитися на неї до Лос-Анжелеса з"їжджаються туристи з усього світу. Цього року урочистостям завадив страйк голлівудських сценаристів, які вимагають підвищення виплати авторських прав. 12 тис. драматургів підтримала Гільдія акторів. Тож переможців премії довелося оголосили в ході півгодинної телевізійної прес-конференції.

А влада Лос-Анджелеса підрахувала, що збитки від страйку вже становлять $80 млн. Під загрозою перебуває й церемонія "Оскара", що має відбутися 24 лютого. Якщо урочистості теж скасують, місто не дорахується $130 млн.

Зараз ви читаєте новину «Драму "Покута" визнали кращим фільмом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі