понеділок, 24 грудня 2007 16:11

Дмитро Скорик фотографує село

В Одеському історико-краєзнавчому музеї відкрилася  виставка фотографій 34-річного Дмитра Скорика. Вона має назву "240 кілометрів від...". Саме стільки від Одеси до Кодимського району на півночі області. У фотороботах — люди та краєвиди південного Поділля.

— Мандрувати Одещиною почав зі своїми учнями у виїзних експедиціях, — розповідає Дмитро Скорик. — Тоді й захопився побутом селян.

Дмитро Скорик понад 10 років працює вчителем біології та хімії в Одеській школі художньо-естетичного профілю імені Костанді. Колекціонує та реконструює український одяг.

— Місто — це повсюдно нав"язлива реклама, гучна музика, синтетичне їдло в привабливих упаковках, — говорить Дмитро. — А там, за 240 кілометрів звідси… Там правда.

Гостей розважає гурт "Одеські музики". Учні й випускники Дмитра Скорика в костюмах жителів Кодимщини пропонують відвідувачам українські страви, які приготували самі. На столі вареники, самогон, варенуха.

— Я народилася та живу в Одесі, — каже 19-річна Марія Коробова. — Але те, що побачила на Кодимщині, в місті не побачиш. Це зовсім інший вимір.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Скорик фотографує село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі