пʼятниця, 31 березня 2017 05:30

"Деякі чоловіки мають спеціальну косметичку"

Автор: Прітченко Оксана
  Гример-візажист Ірина Малиновська готує ведучу Тетяну Пономар до ефіру на телеканалі ”ВІККА”. Має встигнути за 20 хвилин
Гример-візажист Ірина Малиновська готує ведучу Тетяну Пономар до ефіру на телеканалі ”ВІККА”. Має встигнути за 20 хвилин

— На нашому телеканалі є працівники, які обіймають кілька посад. Наприклад, Ірина Малиновська — адміністратор офісу, інспектор з кадрів та гример-візажист, — розповідає директор телеканала "ВІККА" Юлія Погостінська, 40 років.

На каналі 23-річна Ірина Малиновська працює понад 1,5 року. Опікується гостями прямих ефірів — зустрічає, проводить у студію, гримує.

— Іра — тендітна дівчина, але дуже вправно поєднує різні види діяльності. Для обов'язків адміністратора офісу потрібно бути старанним і привітним. Інспектор з кадрів має знатися на законодавстві, уважно заповнювати папери. Гример — бути творчим й орієнтуватися в трендах, — продовжує Юлія Олександрівна. — Для мене Іра — незамінний помічник. Буває стільки роботи, що поїсти ніколи. Вона мене вмовляє все ж зробити перерву. Поки не пообідаю, стоїть біля кабінету й нікого не пускає.

— Прийшла на телеканал працювати відразу на три посади, — говорить Ірина Малиновська. — Дуже сподобався колектив. Тому вирішила залишитися. Під час стажування колеги допомагали. Постійно радили, підтримували, вказували на помилки. Поєднувати різні обов'язки цікаво. Все встигаю.

Ірина за освітою економіст-­кібернетик. Зі школи любила малювати, тому пройшла курси візажистів. Консультувалася в гримерів столичних каналів. Після роботи любить займатися спортом.

— Грим на телебаченні дуже схожий на театральний. Для вистав домальовують вади, а ми навпаки — намагаємося зробити лице досконалим. Адже цю людину побачать тисячі глядачів, — каже Ірина. — Зазвичай готую гостей студії за 20 хвилин до виходу програми. Може бути одна людина, а інколи — й десятеро. Гримування чоловіків і жінок відрізняється. Жінки часто приходять нафарбовані. Доводиться все змивати й накладати заново. Для телебачення потрібен товстий шар пудри, щоб лице не мерехтіло. Водночас виділяють очі, губи, щоки, щоб при яскравому освітленні було видно риси обличчя. Волосся краще фіксувати позаду, щоб не затіняло обличчя. Деякі чоловіки приносять спеціальну косметичку для телеефірів. Мають там тональну основу, пудру, вологі й сухі серветки. Лисину можемо замальовувати спеціальною фарбою.

Канал працює, як єдиний механізм. Часто завдання гримера — розслабити людину перед ефіром розмовою, щоб герой був готовий до спілкування з ведучим, упевнено поводився на камеру.

Гример на телеканалі також дбає про одяг ведучих. Для цього передбачені костюми: чотири чоловічі та три жіночі. Перед кожним ефіром радяться, що краще одягти.

— Іра асоціюється в нас із відпустками, відпочинком, бо дає заповнювати пов'язані з цим різні документи, — розповідає шеф-редактор "ВІККА-НОВИНИ" Олена Берестенко, 31 рік. — Також вона вдало організовує роботу редакції творчих і не завжди зібраних людей. Цінуємо кожного працівника — журналістів, редакторів, гримера, прибиральника, водія.

— Бувало, по півдня очікували гостя в студію. Сиділи завчасно нафарбовані з налакованою зачіскою. Гример у такі моменти також чекає з нами, щоб гарно загримувати людину. Телебачення — це картинка. Іра виконує найрізноманітніші побажання: "Зробіть, щоб була гарна, молода, не висіло обличчя". У гримера — дуже відповідальна робота. Всі хочуть мати гарний вигляд на екрані.

Зараз ви читаєте новину «"Деякі чоловіки мають спеціальну косметичку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі