пʼятниця, 10 вересня 2010 00:53

"Даруся Солодка" стала "Дарусею Сладкою"

"Даруся Солодка" стала "Дарусею Сладкою"

До Форуму у Львові видавці підготували новинки від українських письменників.

У харківському видавництві "Клуб сімейного дозвілля" вийшов твір Дари Корній "Гонихмарник". Це містична історія про кохання двох львівських студентів.

— Здивувалася, що мою книжку видали накладом сім тисяч, — розказує авторка 39-річна Мирослава Замойська. Пише під псевдо Дара Корній. Працює  у Львівській академії мистецтв. — Роман написала випадково. 16-річна донька зачитувалася книжками Стефані Маєр про вампірів. Кажу: "Даринко, у нас теж є цікаві герої". — "Мамо, ти така розумна, то візьми й напиши". Я й написала. Гонихмарник — герой дохристиянської демонології. Він притягує хмари, може наслати дощ, відігнати буревій, град. Це людина з двома душами. Друга душа вічна, передається від батька до сина.

У львівському видавництві "Кальварія" одночасно побачили світ два видання книжки "Хорхе Луїс Борхес. Вибрані поезії".

— Одного автора переклали Сергій Борщевський і Григорій Латник, — говорить директор видавництва Ксенія Сладкевич. — Переклади категорично різні. Спеціально оформили книжки однаково, крім кольорів. Читач матиме змогу порівнювати.

Читала всі три романи три ночі й плакала

У львівській "Піраміді" видали "Вирвані сторінки з автобіографії" та "Солодка Даруся. Даруся Сладкая" Марії Матіос.

— Найвідоміший роман Марії Матіос переклали російською для читачів Східної України, щоб вони краще зрозуміли західний регіон, — говорить Василь Гутковський, 44 роки, директор літагенції  "Піраміда". — Також видали книгу Юрія Винничука "Груші в тісті". Це збірка про шалену карусель львівського життя у 1970–1980-х. Там є спогади про львівського поета Грицька Чубая. Винничук із ним дружив. Письменник Роман Іваничук представить книжку свого брата Євгена Іваничука "Холодне небо півночі". Євген давно загинув, про книжку за його життя ніхто не знав.

Четвертий роман київської авторки Люко Дашвар "Мати все" вийшов у "Клубі сімейного дозвілля" накладом 15 тис. Це історія професорської доньки Лідочки, у якої було все — турботлива мати, коханий чоловік і навіть брат-геній. Телеведуча Ольга Герасим'юк у передмові пише: "Прочитайте самі. Буде боляче, бридко, солодко й дуже добре. І можете не зізнаватися, що це про вас". На конкурсі "Коронація слова" авторці вручили золоту брошку-корону з діамантами. Її відзначили за загальний наклад трьох попередніх книжок, який перевищив 100 тис. Ювелір Людмила Гарарук почепила корону до блузки письменниці і сказала: "Читала всі три романи три ночі й плакала".

Зараз ви читаєте новину «"Даруся Солодка" стала "Дарусею Сладкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі