вівторок, 31 серпня 2010 03:30

Цоя поминали чаєм та печивом

Цоя поминали чаєм та печивом
Джерело: muzick.ru

26 серпня молодіжна організація "Не будь байдужим!" улаштувала зустріч, присвячену російському музикантові, лідеру рок-групи "Кино" Вікторові Цою. 15 серпня виповнилося 20 років від його загибелі.

Київські "кіномани" зустрілися у квартирі в центрі Києва, на вул. Саксаганського. Пам'ять співака вшановували кавою, чаєм та печивом. Алкогольних напоїв не було. Так, як і атрибутики гурту "Кино". Замість футболок із написами "Виктор Цой — Звезда по имени Солнце" молоді люди вдягнули блузки та сорочки.

Перші 20 хв. зустрічі приділили українському поетові Тарасові Шевченку. Про нього члени "Не будь байдужим!" розмовляли минулого тижня, але не встигли висвітлити всіх питань.

"Цоєвську" частину вечора розпочали піснею "Алюминиевые огурцы". Потім кожен із присутніх міг розповісти власну історію про те, як прийшов до творчості Віктора Цоя. Проте за однієї умови — висловлювати думки можна було лише українською. На російську переходив тільки один учасник, який не мав стосунку до "Не будь байдужим!".

З історій присутніх випливало, що кожен став шанувальником Цоя по-різному. Хтось — із першого класу, хтось — коли був підлітком. Запевняли, що "Кино" слухають досі, бо ці тексти та музика будуть близькими кожному поколінню.

Згадували київський "квартирник" співака, який той відіграв 1985-го. Виступав в актовому залі Інституту ім. Карпенка-Карого. Директорка тоді кричала: "Да как так можно? Он же фашист!"

Зараз ви читаєте новину «Цоя поминали чаєм та печивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі