четвер, 18 лютого 2021 05:46

"Це моя помста всій українській політиці"

"Це моя помста всій українській політиці"
Андрій Любка отримав відзнаку "Золотий хрін 2020" за "малий український роман". Фото: facebook.com

Вчетверте вручили літературну антипремію "Золотий хрін" за найгірший опис сексу в українській літературі. Цього року відзначили 33-річного Андрія Любку за "Малий український роман". Вийшов у чернівецькому видавництві "Меридіан Черновіц".

Молодий ужгородський поет Роман вирішує терміново одружитися. Аби знайти ­наречену, згадує свої любовні пригоди, за сюжетом.

Однією з коханок героя була Мілена, співробітниця штабу місцевої демократично-європейської партії, що просуває контрабандиста на виборах мера. Щоб переспати з дівчиною, Роман готовий проголосувати за ненависного йому політика.

"Я дер її, як останню сучку. В якусь мить усвідомив, що це моя помста всій українській політиці", — так описав секс Андрій Любка в романі.

За словами організаторів, відзнака не стала несподіванкою. Бо письменник неодноразово заявляв, що писав твір спеціально з прицілом отримати "Золотий хрін".

— Любка поєднав політичне й сексуальне з нашим загальним травматичним досвідом, — каже член журі 39-річна Тетяна Микитенко, журналістка. — Ми пере­оцінюємо значення політики в житті. Автор зазначив це на папері. Дівчині, яка знайшла роботу на час виборчої кампанії, довелося бути сакральною жертвою. Читається гидотно. Написане вчергове нагадало, що в жодному разі це не можна ніяк схрещувати. Політика — це останнє, що має бути присутнє у статевому акті.

"Малий український роман" також переміг у читацькому голосуванні. Лауреату вручать звичайний їстівний хрін.

На "Золотий хрін-2020" також претендували Юрій Андрухович, Софія Андрухович, Антін Мухарський, Гліб Гусєв, Вадим Яковлєв та Дана Оханська.

Зараз ви читаєте новину «"Це моя помста всій українській політиці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі