четвер, 29 травня 2008 19:56

Британія вимагає скасувати результати

— Україна хоче, як і раніше, отримувати газ від Росії, — сказав у прямому ефірі "Євробачення" британський телеведучий 69-річний Террі Воґан, коли дізнався, що наша країна віддала російському виконавцеві Дімі Білану 12 балів.

Воґан майже 40 років поспіль коментує перебіг голосування в цьому пісенному конкурсі. Він натякнув: результати були відомі організаторам заздалегідь.

— За лаштунками говорили, що цьогоріч настав час Росії перемагати, — сказав він і залишив студію. Його одразу замінив інший ведучий — Дарк Террі.

Повернувшись із Белграда до Лондона, Террі Воґан заявив, що вважає результати голосування несправедливими.

— Держави сформували блоки: Балкани голосують одна за одну країну, скандинави — за іншу. У найкращій ситуації Росія, — веде далі Террі. — Її з політичних мотивів або під тиском підтримують колишні республіки СРСР. А британського кандидата традиційно — тільки Ірландія. Виступ нашого Енді Ебрахема був не гірший од виступів фіналістів, проте він отримав останнє місце.

Воґана підтримали британські політики та зірки.

— Корпорація "Бі-Бі-Сі", один із головних спонсорів конкурсу, має призупинити фінансування, доки не зміниться система голосування, — закликає депутат Річард Янґер-Росс, 55 років.

"Бі-Бі-Сі" на ці заяви поки що ніяк не відреагувала.

— Малоймовірно, що канал припинить фінансування, — стверджує піарник Макс Кліффорд. — Цей конкурс дивилося 9,3 мільйона людей. Це величезна аудиторія, а отже й гроші, які корпорація може отримати з реклами.

Зараз ви читаєте новину «Британія вимагає скасувати результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі