вівторок, 04 вересня 2007 14:21

Браян де Пальма показав фільм про війну в Іраку

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Bianchi
  Британська актриса Кейра Найтлі у ніжно-рожевій сукні від ”Шанель” на червоній доріжці перед Палацом кіно. Фільм за її участю ”Спокута” відкрив Венеціанський кінофестиваль
Британська актриса Кейра Найтлі у ніжно-рожевій сукні від ”Шанель” на червоній доріжці перед Палацом кіно. Фільм за її участю ”Спокута” відкрив Венеціанський кінофестиваль

На 64-му Венеціанському кінофестивалі, що триває з 29 серпня у Палаці кіно на італійському острові Лідо, зареєстрували рекордну кількість відвідувачів — 50 тис. щодня.

— Торік його відвідували майже тридцять дві тисячі осіб щодня, — каже директор фестивалю з організаційних питань Луїджі Кучиніелло. — Можливо, людей так багато, бо ми відмовилися від металодетекторів. Вони створювали черги у проходах, — веде далі Луїджі.

Кіношники до Палацу кіно підпливають на заквітчаних гондолах. Під стінами палацу стоять шатри, де демонструють кіно з усього світу. Конкурсні фільми показують у Палаці. Уже презентували стрічку 66-річного американського режисера Брайана де Пальми "Відредаговано" (Redacted). Саме цей фільм зараз найбільше критикують в італійській пресі. Він розповідає про реальну історію зґвалтування та вбивства 14-річної дівчинки та її сім"ї американськими солдатами в Іраку. Картину знято на ручну кінокамеру, використовуються документальні кадри, фотографії та відео з Інтернету.

— Кожен кадр у фільмі я узгоджував зі своїм адвокатом, — розповів після показу режисер. — Багато реальних зйомок у стрічку не помістив — мене за них просто посадили б.

Після показу цієї роботи деякі глядачі плакали. А потім усі підвелися й п"ять хвилин аплодували режисерові.

— Сподіваюся, моя картина так розлютить американців, що вони змусять проголосувати свій конгрес за виведення військ із Іраку, — сказав Браян де Пальма після показу.

Кілька американських кінотеатрів уже відмовилися показувати цю стрічку. Чи здобуде вона головну нагороду Венеціанського кінофестивалю — статуетку "Золотого лева" — стане відомо 8 вересня. За приз змагаються 22 стрічки з 15 країн.

Зараз ви читаєте новину «Браян де Пальма показав фільм про війну в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі