пʼятниця, 05 вересня 2008 18:33

Брати Капранови дописали "Кобзар"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Брати Віталій та Дмитро Капранови написали й видали книжку про чаклунів
Брати Віталій та Дмитро Капранови написали й видали книжку про чаклунів

У видавництві "Зелений пес" письменники 41-річні Віталій та Дмитро Капранови видали роман "Нові розділи до Кобзаря 2000".

— Дописувати "Кобзар" не гріх, — пояснює один із Капранових.

Розповідають, що їхня книжка про відьом і чаклунів:

— Нам потрапила в руки польська книжка ХVІІІ ст. У ній зафіксовані свідками дані, що лише над Галичиною 1720 року літало 20 тисяч відьом. Проте в Західній Україні містичним світом заправляє чоловік, Мольфар. Коли ми будували дім, прораб чимось скривдив будівельників. Дуже переживав! То були гуцули — справжня мафія, яку бояться всі замовники. Кожний етап роботи в них супроводжується магічним ритуалом. Не дай Боже недоплатити, підсунуть у дім кікімору.

Під час роботи над "Новими розділами до Кобзаря 2000" Капранових консультував їхній на 4,5 року старший брат — Сергій.

— Він науковець, знавець Далекого Сходу. Володіє десятьма мовами. Але головне — розуміється на сучасному язичництві, — говорять вони.

Наприкінці книжки Віталій та Дмитро висловили вдячність братові. У письмовій формі подякували й кінорежисерові Михайлу Іллєнку та його племіннику Пилипу.

— Із подачі Михайла Герасимовича ми купили собі яхту. Він показав нам Канівське водосховище, — розказують письменники. Там, навпроти Ржищева, бачили наполовину затоплену церкву. Люди щороку приїжджають до неї на храмове свято. Села вже нема, воно під водою, але все одно туди приходять. Святкують без попа.

Перший роман Капранових "Кобзар 2000" пережив чотири видання. "Нові розділи до Кобзаря 2000" вийшли накладом 3 тис. примірників.

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови дописали "Кобзар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі