четвер, 13 листопада 2008 20:16

Богдана Ступку визнали найкращим

Автор: фото: reuters/Dario Pignatelli
  Богдан Ступка на Римському кінофестивалі тримає срібну статуетку ”Марк Аврелій”. Її вручили йому за кращу чоловічу роль
Богдан Ступка на Римському кінофестивалі тримає срібну статуетку ”Марк Аврелій”. Її вручили йому за кращу чоловічу роль

Богдан Ступка, 67 років, на Римському кінофестивалі отримав премію за найкращу чоловічу роль. Він зіграв олігарха в українсько-польській стрічці 68-річного Кшиштофа Зануссі "Серце на долоні". Світова прем"єра відбулася в Римі.

— Посеред фільму Зануссі попросили вийти із залу. Він повернувся і прошепотів: "У нас — приз за кращу чоловічу роль! Тільки нікому не кажи". Від радощів я поцілував його у вухо, — розказує 67-річний Богдан Ступка на прес-конференції в Києві. — Я боявся, що люди виходитимуть із зали. Мене самого фільм не чіпляв, аж доки не побачив його в Римі на великому екрані. Глядачі аплодували нам хвилин п"ятнадцять, я стомився направо й наліво кланятися.

У фільмі зіграли син Ступки — Остап, 41 рік, і 19-річний онук Дмитро.

— Діма отримав роль папараці, якого мотузять охоронці олігарха. Його так штовхнули на асфальт, що забив руку. Опісля підходить до мене, показує рани і питає: "Бодя, я не даремно калічився? Мене хоч у кадрі видно буде?". На кілька секунд він у стрічці з"являється.

Поряд зі Ступкою сидить син Остап. Нахилився так, що його майже не видно за столом, і розмовляє по мобільному. Батько стукає сина по спині й каже припинити.

— Не знаю, що я зараз тут роблю, — сміється Остап. — Я ледь знайшов себе в кадрі. У фільмі виголошую одну репліку.

— Кшиштоф Зануссі відчуває перед тобою провину за таку мізерну роль, — запевняє батько.

Фільмом зацікавилися дистриб"юторські компанії Франції та Італії. Готують дубляж російською й українською мовою. Головного героя озвучуватиме Богдан Ступка.

— На зйомках фільму я мав розмовляти польською. Зануссі постійно сварився, що я повільно розмовляю. Мене це розізлило, і я кажу: "Мій герой — олігарх. Він може говорити так, як йому заманеться". Багато італійських журналістів написали, що фішка головного героя — повільна мова. Вони назвали це гарним задумом режисера.

Зараз ви читаєте новину «Богдана Ступку визнали найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі