вівторок, 18 вересня 2007 17:27

Богдан Ступка зіграв еротомана

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Продюсер фільму ”Два в одному” Олег Кохан спілкується з Кірою Муратовою. З-за плеча режисерки визирає сценарист стрічки, чоловік Муратової Євген Голубенко. Біля нього стоїть актриса Рената Літвінова
Продюсер фільму ”Два в одному” Олег Кохан спілкується з Кірою Муратовою. З-за плеча режисерки визирає сценарист стрічки, чоловік Муратової Євген Голубенко. Біля нього стоїть актриса Рената Літвінова

У суботу в столичному кінотеатрі "Київ" відбулася прем"єра іронічної драми "Два в одному". На неї приїхала режисер стрічки Кіра Муратова, 72 роки. Були також виконавці головних ролей — 66-річний Богдан Ступка, 43-річна Наталія Бузько та Рената Літвінова, 40 років. У Москві стрічка отримала кінопремію "Ніка-2007" як найкращий фільм країн СНД та Балтії. Нещодавно на фестивалі "Кіно-Ялта" її нагородили "Золотим яблуком" за режисуру. У прокат картина вийде 27 вересня.

"Два в одному" — це дві новели, зняті за сценарієм Євгена Голубенка та Ренати Літвінової. Дія першої розгортається в театрі, де повісився актор. Доки їде міліція, небіжчик лежить на сцені, а колеги обговорюють його. Друга новела — про підстаркуватого еротомана, який пропонує доньці переспати з ним або привести іншу жінку. Його грає Богдан Ступка.

— Мені подобається персонаж Ступки, — зізнається Кіра Муратова. — Бо він — суперечливий.

— На зйомках я був слухняним актором, — додає Ступка. — Третього дня Кіра запитала: "Ну что вы все соглашаетесь со мной?". Я кажу —  бо мені все подобається.

Муратову запитують, чи не боїться вона, що стрічку критикуватимуть.

— Я знімаю фільми про людей, їхні стосунки. Мені подобається бути режисером "мєлкотєм"я". Набридли глобальні теми, — каже вона й просить оператора вимкнути яскраве світло.

— Я вас не вижу, и глаза болят, — Муратова піднімає руку, починає нервувати: — Какие-то глупые вопросы задаете. И еще свет в глаза.

У фойє походжає Наталя Бузько. Вона зіграла доньку Богдана Ступки Машу. В одній зі сцен батько знімає з неї штани, колготи й білизну.

Мені подобається бути режисером "мєлкотєм"я"

— Я думала, зніматимуть у такому ракурсі, що нічого видно не буде, — говорить "ГПУ" Наталя. — Але камеру поставили прямо перед нами. А ще у фільмі дуже багато штучного снігу, — додає актриса. — Його робили з якоїсь хімічної речовини, від якої я весь час кашляла.

У стрічці героїня Бузько постійно жує цукерки.

— Я з"їла їх лише кілограм, — сміється. — Бо відкушувала і за дубль не встигала доїсти всю. А от на озвучці довелося їсти багато. Добре, що я люблю солодке.

Подругу Маші Алісу грає Рената Літвінова. Перед зйомками  вона на катку в Москві зламала праву руку. Тому в стрічці знімалася з гіпсом. Наприкінці фільму із загіпсованою рукою з"являється також герой Ступки. Він погнався з ножем за донькою та її подругою і впав.

У кінотеатр "Київ" Рената Літвінова прийшла в чорному капелюшку з вуаллю.

— Я сегодня, будто вдова, — жартує вона. — Асоціюю себе з героєм Богдана Ступки. Він такий самотній.

Артистка йде за 10 хв. до закінчення фільму.

— Картина понравилась, такая необычная, — каже на виході журналістам.

Кіра Муратова свою стрічку не дивилася. Під час сеансу вона сидить у фойє зі Ступкою та Бузько. За півгодини до закінчення виходить на вулицю.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Ступка зіграв еротомана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі