пʼятниця, 20 червня 2008 16:09

Богдан Бенюк презентував диск зі "Швейком"

Актор Богдан Бенюк, 51 рік, презентував DVD-диск із записом свого бенефісу, який відбувся торік 3 грудня. Разом із актором Анатолієм Хостікоєвим вони тоді зіграли комедію "Швейк" Ярослава Гашека.

Ювілей Богдан Бенюк святкував більш ніж за півроку після свого дня народження.

— У мене день народження 26 травня, але я в цей час був на зйомках фільму  в Марокко, — пояснює. — А 3 грудня було 50 років моїй дружині. Тож зробив свій бенефіс на її ювілей. Ми знайомі з нею 45 років — іще з дитячого садка.

"Швейка" на диску змонтували з двох спектаклів — 1996 та 2007 років.

— Вистава йде без переривань і в повному обсязі, — зазначає режисер телеверсії Наталя Грабченко, 39 років, — але ми зробили вкраплення з вистави, яка була записана ще в грудні 1996 року. На диску Бенюк і Хостікоєв є й сьогоднішні, і ті, що були 12 років тому. Гадаю, це буде цікаво глядачеві.

На диску також є зйомки за лаштунками в антракті спектаклю. Банкет, який відбувся опісля, представлений тільки знімками.

— На банкеті Богдан Михайлович сказав фразу, яка стала епіграфом до диску: "Кожна культурна людина хоча б двічі дивилася виставу "Швейк", — каже Наталя Грабченко.

Тривалість запису на диску майже 3 год. Там є також півгодинне інтерв"ю з актором у програмі "Культурний простір" у травні 2007 року.

Диск вийшов накладом 1000 примірників. Коштує 45 грн.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Бенюк презентував диск зі "Швейком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі