понеділок, 26 листопада 2007 18:46

Біллі Фролік створить фільм про Україну

До Києва з Голлівуда прилетів 50-річний Біллі Фролік — режисер і автор сценаріїв до мультфільмів "Мадагаскар" та "Лісова братва". На прес-конференції він розповів, що має українське коріння.

— Від батьків я дізнався, що моя прабабуся та прадід народилися в Україні, — пояснює Фролік. — Поки що не з"ясував, де саме. До літа сподіваюся дізнатися. Влітку приїду до України із дружиною й обов"язково відвідаю це місце.

До Києва режисера привезла українська анімаційна студія "Амбрела Віжн". Вона зніматиме фільм "Лапи та дроти". Фролік погодився написати сценарій і запропонував озвучити стрічку в Голлівуді.

Сюжет фільму тримають у секреті.

— Після виходу мультфільму "Мадагаскар" з"явився схожий на нього. Він теж про тварин, які втекли із зоопарку, — пояснює Біллі. — Тому ми не готові ризикнути такою гарною ідеєю, як "Лапи...". Тримаємо в секреті сюжет, а також зірок, які будуть озвучувати стрічку. Бо їх теж можуть перекупити. Адже наша домовленість усна, не закріплена жодними контрактами.

Сценарист каже, що дія в мультфільмі, можливо, відбуватиметься в Києві. А один із героїв буде українцем.

— У цьому фільмі відчуватиметься українська культура, місто Київ, — зауважує Фролік. — Але в якій формі, я ще не знаю.

Із англійської стрічку перекладатимуть українською. Уривки покажуть на Каннському кінофестивалі 2008-го. Прем"єра в Україні відбудеться 2009 року.

За вихідні, проведені в Києві, Біллі Фролік побував на концерті, де співали українських народних пісень, побачив храми, уперше в житті скуштував вареники й узвар. У понеділок сценарист полетів до Америки.

Зараз ви читаєте новину «Біллі Фролік створить фільм про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі