неділя, 17 червня 2007 16:44

Батька російського міністра нагородили в Британії

79-річний петербурзький історик Олександр Фурсенко отримав британську медаль "За військову літературу" за книгу "Хрущов і холодна війна". Книга вийшла в Канаді англійською мовою. Нагороду авторові вручив вестмінстерський герцог у лондонському Королівському інституті військових досліджень. Олександр Фурсенко — батько міністра освіти Росії Андрія Фурсенка.

Над книгою про Хрущова він працював майже десять років. Допомагав йому канадець Тімоті Нафталі. Фурсенко шукав у архівах секретні матеріали, а Нафталі взяв на себе працю літератора.

Кілька років тому Фурсенко й Нафталі вже написали спільну книжку "Карибська криза". Вона досі бестселер у США.

— Микита Хрущов для американців навіть загадковіший, ніж Сталін, — говорить Фурсенко. — Їм незрозуміло, як веселун, що відпускав простонародні жарти, міг ставити людство на межу ядерної війни. Навіть Сталін такого собі не дозволяв, — уточнює він.

Фурсенко називає Микиту Хрущова значною історичною постаттю.

Його переконання бували примітивними, і зрештою багато речей виявилися неправильними. Але він боровся за добро, каже автор.

Книжку "Хрущов і холодна війна" можна замовити в Інтернеті. Вона коштує $35.

Зараз ви читаєте новину «Батька російського міністра нагородили в Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі