пʼятниця, 18 липня 2008 16:55

Балет "Дон Кіхот" обійшовся у півмільйона гривень

Прем"єра балету Людвіга Мінкуса "Дон Кіхот" відбудеться у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької 19, 20 і 27 липня. Цією виставою театр закриває черговий сезон. Востаннє "Дон Кіхота" на львівській сцені ставили 1979 року.

— Такої дорогої вистави в історії нашого театру, принаймні за останніх десять років, ще не було, — запевняє генеральний директор оперного Тадей Едер, 65 років. — Вартість постановки вже перевищила 500 тисяч гривень. Усе це театральні та спонсорські гроші. Якби держава щось і дала, цього заледве вистачило б на ґудзики для костюмів. А самих костюмів пошито понад триста.

Поставити "Дон Кіхота" запропонував рік тому балетмейстер театру Петрос Малхасянц. Проте через кілька місяців він помер. Постановку здійснила його племінниця, заслужена артистка Росії, солістка московського Большого театру Юліана Малхасянц.

— У московському "Дон Кіхоті" є знаменитий момент, коли головний герой твору бореться з вітряком, — розповідає Юліана. — У Большому театрі на сцені споруджують справжні вітряки. Львівський художник-постановник Михайло Риндзак запропонував використати іншу технічну знахідку — проекцію крил вітряків на сцені. Через це довелося внести деякі зміни до постановки.

На прем"єрі будуть присутні балетмейстери з Брюссельської опери.

— Якщо їм сподобається наша трупа, вони поставлять у Львові балет "Спартак", — каже Тадей Едер.

Квитки на прем"єру коштують від 25 до 125 грн.

Зараз ви читаєте новину «Балет "Дон Кіхот" обійшовся у півмільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі