понеділок, 08 грудня 2008 17:13

Бабусі Кошевого Гумільов здавався огидним

У червоній залі столичного Будинку кіно показали стрічку колишнього киянина 42-річного Дмитра Томашпольського "Місяць у зеніті". Режисер зняв її про київську поетесу Анну Ахматову. Російський актор 32-річний Володимир Кошевий утілив її чоловіка — Миколу Гумільова. Він відомий за стрічкою "Злочин і кара", в якій зіграв Раскольникова.

— Я зовсім не схожий на Гумільова, — повертає голову в профіль та анфас Володимир Кошевий на прем"єрі в Києві. — Але, як пояснив мені Томашпольський, цього не потрібно. Я граю уявлення Анни про Гумільова. За сценарієм він приходить до неї лише вві сні.

Гумільов був єдиний, із ким вона вінчалася в церкві, мала дитину. У дитинстві п"яна нянька впустила його обличчям на бите скло. Через це його очі дивилися в різні боки. Це я із розповідей своєї прабабусі знаю, вона бачила Гумільова вживу, — уточнює Кошевий. — Він здавався їй огидним.

Під час роботи над фільмом актор перейняв деякі звички поета.

— Він кожного ранку по декілька разів повторював собі перед дзеркалом: "Я красень, я красень". Я спробував робити так само. Та коли прийшов на знімальний майданчик, не побачив свого обличчя в дзеркалі. Містика, але воно не відображувалося. Я наче втратив себе.

Зараз ви читаєте новину «Бабусі Кошевого Гумільов здавався огидним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі