четвер, 16 січня 2020 05:50

Австрію й Росію розділяє молода держава Українське Королівство

Автор: kmbooks.com.ua
  У світі фантастичного роману Ірини Грабовської "Остання обитель бунтарства" молода держава Українське Королівство намагається відновити свою територіальну цілісність. Розташована між Австрійською та Російською імперіями
У світі фантастичного роману Ірини Грабовської "Остання обитель бунтарства" молода держава Українське Королівство намагається відновити свою територіальну цілісність. Розташована між Австрійською та Російською імперіями

— Імперії існують приблизно 300 років. Російська свої три століття давно вже пережила, — каже Наталія Тисовська, 46 років, випускова редакторка фантастичного роману Ірини Грабовської "Остання обитель бунтарства". Книжка вийшла у київському видавництві "КМ-Букс".

Розробник сайтів 23-річний Данило отримує від зниклого дядька дарчу на маєток у селі Романівка на Київщині. Дізнається, що будинок одночасно існує у двох вимірах. Через портал потрапляє до міста науковців і винахідників Лео­бург у паралельному світі, за сюжетом.

— Дещо схожий на реальність перед Першою світовою, — розповідає Ірина Грабовська, 32 роки. — Це світ могутніх імперій. Деякі з них маневрені, стежать за технологіями, розвиваються швидше. Інші — старі й неповороткі, та все одно потужні. Але всі існують приблизно однаково — використовують території та ресурси, які мають із захоплених народів і земель.

Наймогутніші — Австрійська й Російська. Постійно ворогують між собою.

Австрію й Росію розділяє молода нейтральна держава Українське Королівство. У романі самостійна Україна — тільки Правобережна з тимчасовою столицею у Вінниці. Лівобережжя із Києвом залишається під окупацією царських військ. Українці нарощують сили, щоб у разі нової війни між імперіями спробувати відновити свою територіальну цілісність. У моєму світі Лівобережжя — як сучасні Крим і Донбас. Українська територія, яку треба ще повернути.

Мені було просто придумувати фантастичну історію на українському ґрунті.

У моїй книжці герой потрапляє у фантастичну реальність. А насправді зараз у Росії — паралельний світ, і ми на них дивимося з реального. На Заході багато хто не розуміє їхньої свідомості. Росіяни досі живуть, наче у XIX столітті. Багато де каналізації не мають, але пишаються тим, що їх бояться.

У видавництві книжка коштує 135 грн.

Зараз ви читаєте новину «Австрію й Росію розділяє молода держава Українське Королівство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі