середа, 20 лютого 2008 17:16

"Ярослава Мудрого" везуть до Японії

У Києві проїздом із Бухареста до Токіо побував генеральний продюсер концертної агенції "Каранша", однієї з найбільших у Японії, Даїсуке Ямамото, 38 років. Приїхав, аби наживо побачити постановку "Ярослава Мудрого" Георгія Майбороди в Національній опері імені Шевченка. Серед усіх опер, що київський театр вислав йому для перегляду у відеозаписі, готуючись до японських гастролей, він вибрав саме цю.

— Я вражений тим, що побачив у "Ярославі Мудрому"! — каже Даїсуке Ямамото на прес-конференції, що відбулася минулої суботи в Національній опері. — Аж не віриться, що ця музика, яка так точно передає дух Київської Русі, була написана у ХХ столітті!

Перші японські гастролі "шевченківці" відбули 2006 року з "Аїдою" Джузеппе Верді та "Турандот" Джакомо Пуччіні. Планували тоді 25 вистав, а показали 60 — реакції залу, відгуки в пресі свідчили, що японська публіка хоче ще. Український репертуар повезуть уперше.

— Серед театрів колишнього Союзу найчастіше співпрацюємо з трьома — Большим, Маріїнським та Київським, — додає Даїсуке Ямамото. — Найдорожчі квитки — 180 доларів. Аби турне було успішним, треба, щоб на кожній виставі в залі було не менш, як 1200 людей. Ми відпрацьовуємо свої гроші — даємо потужну рекламу в ЗМІ. А ще показуємо спектаклі для школярів, студентів.

"Ярослава Мудрого" побачать у Японії наступного сезону. Заплановано 10 постановок. Почнуть із Токіо, а потім повезуть по інших японських містах. У цій опері задіяно майже 200 людей.

Зараз ви читаєте новину «"Ярослава Мудрого" везуть до Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі