середа, 26 вересня 2007 17:14

Аніматори змагаються за п"ять тисяч доларів

300 режисерів-аніматорів, їхніх знайомих та друзів відпливли з одеського порту на теплоході "Тарас Шевченко" в Чорне море. 25 вересня почався XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "Крок". Теплохід попливе до Севастополя, Херсона, Запоріжжя, Канева, Черкас та Києва.

У конкурсній програмі беруть участь 156 мультфільмів із 44 країн. Серед них стрічка британки Сьюзен Темплтон "Петрик і вовк". Це сучасна адаптація симфонічної казки російського композитора Сергія Прокоф"єва "Петрик і вовк". Світова прем"єра картини відбулася на Різдво в Альберт-холі у Лондоні. В Україні її покажуть уперше.

Президентами "Кроку" є український режисер-аніматор Давид Черкаський, 75 років, та російський аніматор Едуард Назаров, 65 років.

— Я ще у Києві, — каже "ГПУ" Давид Черкаський. — На "Крок" поїду в п"ятницю, коли будуть показувати фільми в севастопольському кінотеатрі. Жодної конкурсної стрічки поки що не бачив.

Уперше фестиваль пройде без колишнього киянина, автора "Пластилінової ворони" Олександра Татарського, який помер у липні від серцевого нападу  на 57-му році життя. На "Кроці" покажуть ретроспективу його фільмів.

Закінчиться фестиваль 5 жовтня у київському Будинку кіно. Переможцеві вручать гран-прі — $5 тис.

Зараз ви читаєте новину «Аніматори змагаються за п"ять тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі