пʼятниця, 23 травня 2008 18:03

Ані Лорак виступить у фіналі "Євробачення"

Автор: фото: REUTERS
  Ані Лорак виступатиме в фіналі конкурсу ”Євробачення” під номером 18
Ані Лорак виступатиме в фіналі конкурсу ”Євробачення” під номером 18

У суботу ввечері в Палаці спорту столиці Сербії Белграда відбудеться фінал пісенного конкурсу "Євробачення". Змагатимуться 25 виконавців із різних країн. Квиток на шоу коштує $100. Під номером 18 на сцену вийде представниця України 29-річна Ані Лорак із піснею "Шейді леді" ("Загадкова пані").

Четвертий тиждень у європейських букмекерських конторах лідирує учасник від Росії Діма Білан, 26 років. Його шанси на перемогу оцінюють як один до трьох. Якщо співак виграє, за кожен поставлений на нього долар виплатять 4. На думку букмекерів, друге і третє місця можуть посісти Сербія та Вірменія, четверте — Україна, п"яте — Швеція.

— У п"ятницю кияни масово почали ставити на Сербію, — розповідають "ГПУ" в столичній букмекерській конторі "Парі-матч". — Ставки не перевищують 200 гривень.

— На конкурсі багато балканських країн, — зауважує 40-річний Роман Калин із гурту "Ґринджоли", який представляв Україну на "Євробаченні-2005". — Уся колишня Югославія, яка розпалася на сім держав, проголосує за Сербію.

Слухачі з 43 країн, опитані британською телерадіокомпанією "ВВС", називають фаворитками Ані Лорак та шведську виконавицю Шарлотту Переллі, 34 роки. Вони схожі за вокальними даними та мають подібні костюми. Українка виступає за два номери після шведки.

У групі підтримки Лорак — російський співак Філіп Кіркоров та учасник минулорічного "Євробачення" Андрій Данилко (Вєрка Сердючка). Кіркоров запевняє, що шведка — не конкурентка Ані.

— Основні конкуренти — Сербія та Греція, — вважає екс-чоловік Алли Пугачової.

Він написав для нашої учасниці пісню. А сукню пошив італійський дизайнер Роберто Каваллі. Співачка приміряла її перед поїздкою до Сербії.

— Вона сиділа на мені як на вішалці, — зізнається Лорак. — Бретельки відрегулювали під чужий розмір.

Кіркоров подзвонив до Мілана одному зі своїх знайомих дизайнерів. Той приїхав і все перешив.

— Лорак співатиме на шафі, яка світиться. Це сильний хід. Але танцюристів за склом "здерли" з концертних номерів Білана, — каже Яна Рудковська, продюсер росіянина.

Під час голосування представницю України мають підтримати країни колишнього СРСР. А також Португалія, Чехія, Італія, де багато наших заробітчан.

— За неї проголосує і Туреччина. Бо наречений у Ані Лорак — турок. Вона весь час на цьому наголошує, — додає Рудковська.

Україна на "Євробаченні" вшосте

Уперше Україна взяла участь у "Євробаченні" 2003 року у Латвії. Олександр Пономарьов тоді посів 14-те місце. До турецького Стамбула за рік полетіла Руслана Лижичко — і перемогла. Наступного року в Києві гурт "Ґринджоли" опинився на 17-му місці. Тіна Кароль 2006-го у Греції стала сьомою. Торік у Фінляндії Вєрка Сердючка була другою.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак виступить у фіналі "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі